Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Κατάμεστη η Μητρόπολη για το μνημόσυνο 40 ημέρες μετά τον θάνατό του

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Μητρόπολη, η οποία ήταν γεμάτη, για το μνημόσυνο 40 ημέρες μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκινημένη η σύζυγός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, γονάτισαν από σεβασμό κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είχε χοροστατήσει και στην εξόδιο ακολουθία στις 16 Ιανουαρίου.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τη Μητρόπολη

mnimosino-6
Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στη Μητρόπολη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
mnimosino-5
mnimosino-mak
mnimosino-1
mnimosino-4
mnimosino-2
mnimosino-3
mnimosino-7

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο

Το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από την ημέρα του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλία της Μητρόπολης και χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους έξω από τον ιερό ναό.

Εν μέσω χειροκροτημάτων από όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπoλη έφτασε πρώτη είχε φτάσει λίγο πριν τις 11 το πρωί  η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία.

Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, συνοδευόμενη από τον γιο της Παύλο,  και τη νύψη της, Μαρί Σαντάλ

Λίγο αργότερα στη Μητρόπολη έφτασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

Η κυκλοφορία στην Μητροπόλεως έχει διακοπεί απο την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση των περίπου 300 ατόμων που θα δώσουν το «παρών» στην τελετή.

Δείτε φωτογραφίες

mnimosyno-10
Από αριστερά προς τα δεξιά: Άννα-Μαρία, Μαρί Σαντάλ, Παύλος
mnimosyno-9
Τατιάνα Μπλάτνικ και Νικόλαος
filippos
O τρίτος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος, με την σύζυγό του Νίνα Φλορ
alexia
H πρωτότοκη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Αλεξία
voridis
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης
mnimosyno-4
Ευγενία Μανωλίδου και υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης
mitarakis
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
anna-misel
Η ευρωβουλευτής, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
mnimosyno-3
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στη Μητρόπολη και η Φάνη Πάλλη Πετραλία

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν στη Μητρόπολη για το μνημόσυνο ήταν περίπου 250 ανάμεσα στους οποίους και ορισμένοι που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κηδεία λόγω κορονοϊού.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια ενώ το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.

Recommended For You

About the Author: efoni