Τέλος στο απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Τα δρομολόγια των πλοίων που βρίσκονται στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποκαθίστανται σταδιακά καθώς σταματάει το απαγορευτικό απόπλου που τέθηκε σε ισχύ σήμερα (7.10.2022) το πρωί.

Οι άνεμοι ήταν ισχυροί σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου όπου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, έφταναν και τα 9 μποφόρ, για αυτό και αποφασίστηκε το απαγορευτικό απόπλου μέχρι να είναι πιο ήπιες οι καιρικές συνθήκες και να μπορούν τα πλοία να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους χωρίς προβλήματα.

Έτσι, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε κανονικά στις 12:00 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Myconos για Μύκονο-Εύδηλο-Φούρνους-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια τόσο από το λιμάνι της Ραφήνας, αφού στις 10:00 αναχώρησε κανονικά και το Super Ferry για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, όσο και από το λιμάνι του Λαυρίου.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου AQUA JEWEL στις 15:00 για Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμο αλλά και του καταμαράν CHAMPION JET στις 15:30 για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Κύθηρα-Αντικύθηρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στις τροποποιήσεις των δρομολογίων, αφού από το απόγευμα προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni