Σύνοδος Ήλιου-Κρόνου στον Υδροχόο από τις 16/02/2023 μέχρι τις 06/03/2023: Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο;

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 ο Ήλιος θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνάντηση του με τον Κρόνο στον Υδροχόο, η οποία μάλιστα θα είναι και η τελευταία σε αυτό το ζώδιο μέχρι το 2050. Από τις 7 Μαρτίου 2023 ο Κρόνος θα εγκαταλείψει τον Υδροχόο και θα εισέλθει στους Ιχθύς όπου θα παραμείνει μέχρι και το 2026. Εφόσον ο Κρόνος είναι ο πιο αργός από τους ορατούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, η σημασία του είναι κομβική για τις ζωές μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν πιο έντονα από αυτή τη σύνοδο της οποίας η επιρροή εκτείνεται μέχρι την τελική αποχώρηση του Κρόνου είναι οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 25η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο σας ή τους πλανήτες στο ωροσκόπιο σας πατήστε εδώ.

Σκληρές δοκιμασίες

Ο ζωοδότης Ήλιος συμβολίζει το Εγώ, την αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητα, ενώ ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τις ευθύνες, τους περιορισμούς και τις δοκιμασίες. Η σύνοδος αυτή λοιπόν έρχεται για να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα και να μας φέρει αντιμέτωπους με τις συνέπειες των πράξεων μας. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις μέσα από ένα πιο αντικειμενικό και αποστασιοποιημένο πρίσμα και να βάλουμε όρια μέσα στις σχέσεις μας. Ο Κρόνος στον Υδροχόο, δηλαδή σε ένα ζώδιο που κυβερνά παραδοσιακά, είναι αυστηρός κριτής και λειτουργεί εντελώς απρόσωπα βάζοντας στην άκρη τους συναισθηματισμούς. Η τελευταία λοιπόν συνάντηση αυτών των δύο πλανητών στον Υδροχόο θα φέρει ξεκαθαρίσματα που μπορεί να είναι επώδυνα για κάποιους αλλά είναι αναγκαία. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μας τώρα θα δοκιμαστούν και κάποιες καταστάσεις θα λήξουν οριστικά εάν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και δεν έχουν κάτι παραπάνω να μας προσφέρουν. Κάποια σημαντικά κεφάλαια της ζωή μας θα κλείσουν οριστικά και μάλιστα όσο πιο ώριμοι και συνειδητοποιημένοι είμαστε, τόσο πιο εύκολα θα δεχτούμε το τέλος και θα προχωρήσουμε παρακάτω.

Αυξημένες ευθύνες και ανάγκη για απομόνωση

Μπορεί αυτές τις ημέρες να αισθανθούμε μοναξιά και απαισιοδοξία ή να έρθουμε αντιμέτωποι με μια απόρριψη που θα κλονίσει την αυτοπεποίθηση μας. Το κλίμα μέσα στις σχέσεις θα είναι παγερό και ψυχρό και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να κερδίσουμε τους άλλους ή για να έρθουμε πιο κοντά τους. Σε επαγγελματικό επίπεδο, μπορεί να νιώσουμε πίεση από ανωτέρους ή να μας αναθέσουν παραπάνω ευθύνες και καθήκοντα από όσα μπορούμε να φέρουμε εις πέρας.

Η ενέργεια μας θα είναι πεσμένη, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο, επομένως θα πρέπει να επιλέξουμε σοφά που και με ποιο τρόπο θα την σπαταλήσουμε. Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν εάν νιώσετε την ανάγκη να απομονωθείτε και μη διστάσετε να απορρίψετε προτάσεις για συναντήσεις και εξόδους που δεν σας γεμίζουν.

Οι κόποι μας ανταμείβονται.

Από την άλλη πλευρά, η όψη αυτή θα μας ανταμείψει εάν έχουμε φερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και έχουμε εργαστεί υπομονετικά μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Άλλωστε ο ρόλος του Κρόνου δεν είναι μόνο να τιμωρεί αλλά και να αναγνωρίζει τις προσπάθειες μας. Αν κοπιάσαμε λοιπόν για κάτι, αυτό θα πάρει σάρκα και οστά, ενώ σχέσεις και συνεργασίες που έχουν γερές βάσεις θα σταθεροποιηθούν και θα πάνε ένα βήμα παρακάτω. Μας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να εφαρμόσουμε τα μαθήματα που πήραμε μέσα στα προηγούμενα χρόνια, να απομακρύνουμε από κοντά μας όσα και όσους μας βλάπτουν και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι παρορμητικές κινήσεις δεν θα μας ωφελήσουν και μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουμε. Το μόνο που χρειάζεται τώρα για να φτάσουμε πιο κοντά στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας είναι προσήλωση στο στόχο, πειθαρχία, σύνεση και μεθοδικότητα.

Ας πάμε να δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι τα 4 ζώδια που καλούνται να κλείσουν κεφάλαια στη ζωή τους με τη σύνοδο Ήλιου – Κρόνου και σε ποιους τομείς. Δείτε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας αν ανήκει στα παρακάτω:

ΤΑΥΡΟΣ

Η σύνοδος Ήλιου – Κρόνου στις 16/02 θα είναι αρκετά πιεστική για εσάς αφού θα σας φέρει αντιμέτωπους με πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις στον επαγγελματικό τομέα. Οι γύρω σας θα έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες από εσάς και καλείστε να αποδείξετε τις ικανότητες σας και την αξία σας. Εκπροσωπείτε άλλωστε ένα ζώδιο που διαθέτει επιμονή και υπομονή και δεν θα το βάλετε εύκολα κάτω. Μέσα σε αυτό το αγχωτικό κλίμα όμως είναι πιθανό να συγκρουστείτε με πρόσωπα εξουσίας ή να βρεθείτε μπροστά σε σημαντικά διλήμματα που αφορούν την καριέρα σας και την κοινωνική σας εικόνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποφασίσετε επιτέλους να βάλετε τα όρια σας και δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να λήξετε μια συνεργασία που δεν σας βοηθάει να εξελιχθείτε ή δεν είναι κερδοφόρα για εσάς. Από την άλλη πλευρά, αν το προηγούμενο διάστημα κάνατε θυσίες και εργαστήκατε σκληρά, αυτό θα αναγνωριστεί και θα φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων σας. Να θυμάστε ότι τώρα δεν ευνοούνται τα παράτολμα επαγγελματικά ρίσκα και θα πρέπει να κρατήσετε χαμηλούς τόνους και να λειτουργήσετε με λεπτομερές πλάνο πριν αποφασίσετε να κάνετε το επόμενο βήμα. Εξετάστε λοιπόν προσεκτικά όλα τα ενδεχόμενα και τις επιλογές που έχετε και δείτε τι είναι αυτό που έχει την προοπτική να υλοποιηθεί και ποιους στόχους θα πρέπει να εγκαταλείψετε.

ΛΕΩΝ

Η τελευταία σύνοδος Ήλιου – Κρόνου που θα πραγματοποιηθεί στις 16/02 αποτελεί μια δοκιμασία για τις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και τις συνεργασίες σας. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε εμπόδια και δυσκολίες μέσα στο γάμο σας ή στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας και δεν αποκλείεται να νιώσετε ότι οι άλλοι έχουν υπερβολικά πολλές προσδοκίες από εσάς, γεγονός που σας δημιουργεί πίεση. Κάποιοι από εσάς θα αισθανθείτε την ανάγκη να απομονωθείτε και να τα βρείτε με τον εαυτό σας, ενώ κάποιοι άλλοι θα αντιμετωπίσετε ψυχρότητα και αποστασιοποίηση από το ταίρι σας. Θα αντιληφθείτε λοιπόν ότι θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον και να αποκατασταθούν οι ισορροπίες. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα κάτω από την επιρροή αυτής της όψης να ταρακουνηθούν τα θεμέλια της σχέσεις σας και να έρθετε σε ρήξη με το σύντροφο σας. Ένας χωρισμός είναι πολύ πιθανό σενάριο για κάποιους, ειδικά εάν νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει υπερβολικά και έχετε πλέον εξαντλήσει τα αποθέματα της ενέργεια σας. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά, είναι η ώρα να κάνετε ένα οριστικό ξεκαθάρισμα και να δείτε σε ποιες συνεργασίες πρέπει να επενδύσετε και ποιες πρέπει να λήξετε. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ευκαιρία να βάλετε τα όρια σας στους άλλους αφού η εποχή που καταπατούσαν τα όρια σας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάποιοι μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με ανταγωνιστές αλλά και νομικής φύσεως προβλήματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η σύνοδος Ήλιου – Κρόνου στον Υδροχόο στις 16/02 θα κλονίσει τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι και το οικογενειακό σας περιβάλλον. Κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε αναλάβει οικογενειακά βάρη και ευθύνες που σας ασκούν μεγάλη ψυχολογική πίεση, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να νιώσετε ψυχρότητα και αποστασιοποίηση από το σύντροφο ή από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το κλίμα γενικώς θα είναι βαρύ και θα πρέπει να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να προσεγγίσετε τους οικείους σας ή για να κατανοήσει ο ένας τον άλλον. Η όψη αυτή σας ωθεί να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το παρελθόν και την οικογενειακή σας ζωή αλλά κυρίως να αποδεσμευτείτε από σχέσεις εξάρτησης. Ίσως έχει έρθει λοιπόν η στιγμή να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι και να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας, είτε αυτό σημαίνει να μετακομίσετε από το πατρικό σας σπίτι, είτε να πάρετε την απόφαση να κάνετε τη δική σας οικογένεια ή να αφήσετε πίσω σας καταστάσεις και ανθρώπους που σας κρατάνε δέσμιους του παρελθόντος. Η τελευταία αυτή συνάντηση Ήλιου – Κρόνου σας υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικό να τα βρείτε με τον εαυτό σας και να αποκαταστήσετε την ψυχική σας ηρεμία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να υιοθετήσετε μια πιο σκληρή στάση απέναντι σε κάποια άτομα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σύνοδος Ήλιου – Κρόνου στις 16/02 στο ζώδιο σας θα σας επηρεάσει άμεσα αφού σας φέρνει αντιμέτωπους με σκληρές συνειδητοποιήσεις και σας καλεί να πάρετε κάποιες πολύ κρίσιμες αποφάσεις. Οι ημέρες αυτές θα είναι αρκετά πιεστικές για εσάς αφού τα “πρέπει” θα συγκρουστούν με τα “θέλω” και τις επιθυμίες σας. Επιπλέον, μπορεί να αισθανθείτε ότι είστε μόνοι σας και πως οι άλλοι όχι μόνο δεν μπορούν να μπουν στη θέση σας, αλλά σας βαραίνουν με τις απαιτήσεις τους. Καλείστε λοιπόν να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξετε ότι τα τελευταία δύο χρόνια με τον Κρόνο στο ζώδιο σας έχετε αποκτήσει σοφία και ωριμότητα και αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις μέσα από ένα πιο ρεαλιστικό πρίσμα. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες που μπορεί να κάνουν τώρα την εμφάνιση τους δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνουν αλλά θα πρέπει να σας δώσουν το κίνητρο να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας. Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη και ίσως θα πρέπει να κάνετε οριστικά ξεκαθαρίσματα και να αφήσετε πίσω σας ανθρώπους, σχέσεις και συνεργασίες που με κάποιο τρόπο στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξη σας. Εάν ανήκετε σε εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια κοπίασαν και θυσίασαν τις απολαύσεις και την προσωπική ευχαρίστηση για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, τώρα θα ανταμειφθείτε και θα αντικρίσετε τους καρπούς των προσπαθειών σας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θυμάστε ότι η τελευταία συνάντηση του Ήλιου – Κρόνου στο δικό σας ζώδιο σας, από τη μια πλευρά θα τεστάρει τις αντοχές σας και όλα όσα έχετε χτίσει μέχρι τώρα αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια ευκαιρία να βάλετε τα όρια σας, να πείτε όχι σε καταστάσεις που δεν σας εκφράζουν και να εστιάσετε σε αυτά που μπορούν να σας πάνε παρακάτω.

Πηγή: asibiliou.gr

Recommended For You

About the Author: efoni