Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμά τους – Η ημερομηνία της επιστροφής

Ο κύβος για το άνοιγμα των σχολείων ερρίφθη και αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, στις 12 Απριλίου θα έχουμε την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

«Η 12η Απριλίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων με σύμμαχο και τα σελφ τεστ αλλά και όλα τα μέτρα», δήλωσε στον ραδιόφωνο 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Επιθυμία μας ως υπουργείο είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι θέλουν μια επιστροφή στην εκπαιδευτική κανονικότητα σταδιακή», πρόσθεσε η κ. Μακρή επισημαίνοντας ότι «πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια λόγω και της τρίτης Λυκείου και γυμνάσια, αν είναι εφικτό να ανοίξουν και τα δυο και μετά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μιλώντας στον ANT1 τόνισε «η προτεραιότητα σε αυτήν την φάση είναι να ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη τα Λύκεια, δεδομένου ότι έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, ενώ υπάρχουν και οι εξετάσεις των παιδιών. Αυτό έχει συζητηθεί στην Επιτροπή και θα τεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα».

Η κ. Μακρή τόνισε πως οι απουσίες στην τηλεκπαίδευση θα καταχωρίζονται και στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο όπως ορίζει ο νόμος και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης θα γίνει στο τέλος τετραμήνου, οπότε και θα υπάρξει πρόνοια για όλες τις περιπτώσεις εάν και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είπε ότι το υπουργείο εξετάζει όλα τα σενάρια αλλά δεν μπορεί να προαναγγείλει κανείς κάτι γιατί δεν έχει ληφθεί απόφαση.

«Το βέβαιο είναι ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους», κατέληξε.

Recommended For You

About the Author: efoni