ΣΥΡΙΖΑ: Zητεί διαγραφή Μπογδάνου μετά τον σάλο για τη λίστα των νηπίων

Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της – πρωτοφανούς – ενέργειάς του να αναρτήσει στο Twitter δημοσίευμα στο οποίο αναφέρονταν τα ονοματεπώνυμα παιδιών μεταναστών, που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», αναφέρει η Κουμουνδούρου και σημειώνει πως «πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνησή του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος». Όπως επισημαίνει, «το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πώς βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει εμμέσως πλην σαφώς από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, από τη Κ.Ο της ΝΔ. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές» και προσθέτει: «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».

Επίσης το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή.

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» αναφέρει, από την πλευρά του, το ΚΚΕ.

«Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτήν τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτήν τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της».

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της ΝΔ ανήρτησε στο Twitter δημοσίευμα από ιστοσελίδα που φέρεται να του ανήκε στο παρελθόν, και στο οποίο αναφέρονταν τα ονοματεπώνυμα παιδιών μεταναστών σε τμήμα νηπιαγωγείου της Αθήνας. Η εν λόγω ιστοσελίδα στη συνέχεια έκανε λόγο για «εκ παραδρομής δημοσίευση» και την απέσυρε, ενώ και ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος προέβη σε επανόρθωση της ανάρτησής του, η οποία ωστόσο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Recommended For You

About the Author: efoni