ΣΥΡΙΖΑ: «Νέα πανωλεθρία Μητσοτάκη στην PEGA»

«Κόλαφο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πρακτικές του αποτελεί η παρουσίαση του προσχεδίου της Έκθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ειδικότερα ότι «η έρευνα της PEGA, σε αντίθεση με την “παρωδία” στην οποία εξελίχθηκε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με εντολή Μητσοτάκη, εστιάζει στις στενές σχέσεις του Μαξίμου με το σκοτεινό κέντρων των υποκλοπών και στις υπόγειες διαδρομές των εμπλεκόμενων εταιριών που φτάνουν μέχρι την ΕΥΠ. Και επισημαίνει ότι καμία έρευνα δεν έχει γίνει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αντιθέτως έχει αρχίσει η καταστροφή των στοιχείων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εισηγήτρια της Έκθεσης από τις Βρυξέλλες, είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί άμεσα το απόρρητο που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για να εμποδίσει την έρευνα». Συμπληρώνει ότι «τονίζεται ξεκάθαρα, όπως ακριβώς έχει επισημάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ότι η χώρα δεν είναι δυνατόν να οδηγηθεί σε εκλογές με “ανοιχτό” το θέμα των υποκλοπών». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: “Είναι μια ανησυχητική ιστορία γύρω από ένα περίπλοκο και αδιαφανές δίκτυο σχέσεων πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων με εύνοια, νεποτισμό και πολιτική επιρροή”».

Καταληκτικά η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να κρατήσει στο σκοτάδι τις ευθύνες του για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όλοι πλέον έχουν καταλάβει το πλήγμα στη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου από τη σκοτεινή διακυβέρνησή του».

Recommended For You

About the Author: efoni