ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη κόντρα μεταξύ Τζάκρη και Ραγκούση στην Πολιτική Γραμματεία

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8:30 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου αποφασίστηκε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή πως το μοναδικό κριτήριο για κάθε εν δυνάμει υποψήφιο πρόεδρο είναι να συγκεντρώσει 30 υπογραφές μελών Κεντρικής Επιτροπής.

Ενδιαφέρον έχει το ότι κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει και για παραπάνω από έναν υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πολιτική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας θα συμπεριλαμβάνεται και η εξής πρόταση:

«Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων».

Δεν τέθηκαν τελικά ζητήματα ούτε ποινικού μητρώου, ούτε κατάθεσης Πόθεν Έσχες.

Οι ημερομηνίες μένουν ως έχουν… 1-3 Νοεμβρίου Συνέδριο, με συνέδρους που θα εκλεγούν στις 20 Οκτώβρη. Εκλογές στις 24 Νοέμβρη και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, μία εβδομάδα μετά.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθούν οι ημερομηνίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων και υπογραφών, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί ξανά η πρόταση για επίσπευση διαδικασιών.

«Πόλεμος» Τζάκρη με Ραγκούση

Στο μεταξύ, μεγάλη ένταση υπήρξε ανάμεσα σε Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Ραγκούση, με τον δεύτερο να λέει ότι «η μοναδική φορά που θυμάμαι να έχουμε συγκρουστεί, ήταν όταν μου έφερες να υπογράψω συμβάσεις που ήταν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Νωρίτερα, με γραπτή δήλωσή της η Θεοδώρα Τζάκρη επιτέθηκε ξανά στον Γιάννη Ραγκούση, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «το ανθρωποφαγικό πολιτικό κλίμα δίνει την ευκαιρία σε κομπάρσους να μετατρέπονται αυθαιρέτως σε πρωταγωνιστές, ρίχνοντας το πολιτικό επίπεδο στα Τάρταρα».

Χαρακτήριζε «μοίρα κακή» τη συμπόρευση μαζί του, «στο ΠΑΣΟΚ παλιότερα και στο ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα».

Σε ό,τι αφορά τα περί bullying, η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε σε «σωρεία περιστατικών» τόσο σε βάρος της, όσο και εναντίον «άλλων συντρόφων και συντροφισσών την τελευταία περίοδο», υποδεικνύοντας τον Γιάννη Ραγκούση.

Άμεση απάντηση Ραγκούση

Άμεσα ήρθε η απάντηση από τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος με δική του γραπτή δήλωση, κατήγγειλε την συνάδελφό του για «υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον και θα προκαλούσαν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος», κάτι που αποφεύχθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, χάρις στη δική του παρέμβαση.

Επιπλέον, ο Γιάννης Ραγκούσης αποκάλεσε «ισχυρισμό πολιτικής φαιδρότητας από την Θ. Τζάκρη» να βαφτίζει «εκφοβισμό και μπούλινγκ» πολιτική αντιπαράθεση που είχε με την πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Recommended For You

About the Author: efoni