ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, εκ μέρους της κίνησης των «87», η οποία υπογράφεται από 100 μέλη.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης θέτει θέμα ηγεσίας και ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικές εκλογές.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα πάει σε εκλογές, ενώ άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη.

«Θα ήμουν ευτυχής και λυτρωμένος αν πηγαίναμε σε εκλογές. Δεν την έχω ανάγκη την καρέκλα. Δεν είναι άνετη η καρέκλα του προέδρου, δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου όπως προβλέπει το καταστατικό», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Θα διαλύσω κάθε φράξια, κάθε παραμάγαζο! Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, πιο ενωμένος από ποτέ, θα μιλάει η βάση», ανέφερε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Ελπίζω ο τρόπος που θα μιλήσουμε σήμερα να είναι αντάξιος της ιστορίας του κόμματος».

«Δεν περιμένω να συμφωνήσουμε σε όλα. Να μην συνεχίσουμε τη στείρα αντιπαράθεση και να μην γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ανέφερε

«Η κυβέρνηση της ΝΔ καταρρέει υπό το βάρος της αλαζονείας και των ψεμάτων. Λένε πώς κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για πολύ καιρό, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορόιδεψε πολλούς και για πολύ καιρό για δύο λόγους», είπε.

«Πρώτον, λόγω της πρωτοφανούς στήριξης από τα ΜΜΕ και δεύτερον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το 2023 φοβήθηκε να πει ναι θέλω να κυβερνήσω, ναι θέλω να εφαρμόσω αυτοδύναμα το δικό μου πρόγραμμα. Αυτά τα δύο ναι που δεν είπαμε τότε, πρέπει να τα πούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης.

«Αντί κάποιοι να λένε σε αυτούς φύγετε, λένε στον πρόεδρό τους φύγε. Ως κόμμα ζούμε αυτό που έχει πει ο Γκράμσι “το παλιό έχει πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί”. Και το παλιό κάνει ό,τι κάνει πάντα, θα αρνείται ότι ξεπεράστηκε και θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί», συνέχισε.

«Η φύση του νέου είναι να γεννιέται. Η μάχη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη», σημείωσε.

Συνεχίζοντας για τα εσωκομματικά είπε: «Αν εξαιρέσουμε την “Ομπρέλα” που έκανε ζημιά στο κόμμα, ήθελα όλοι και όλες να πάμε μαζί, έδωσα αξιώματα και θέσεις σε όλες τις πλευρές».

«Δεν ήμουν εγώ που παραίτησα τον Ηλιόπουλο, εκείνος παραιτήθηκε, δεν είπα όχι στον Χαρίτση να γίνει τομεάρχης Οικονομικών, εκείνος αρνήθηκε. Αυτές οι φατρίες είναι αυτές που εμπόδισαν τον Αλέξη να αλλάξει το κόμμα ενώ άλλαξε πολλά στη χώρα», είπε.

«Για ποια ενότητα μιλάμε; Για την ενότητα που έφαγε τον ιδρυτή του ΣΥΡΙΖΑ; Ή για αυτήν που θέλει να φάει πρόεδρο εκλεγμένο πριν από 11 μήνες και βαφτίζομαι διχαστικός ενώ παρέλαβα διχασμό. Να μπει τέλος στα οικόπεδα και τα οικοπεδάκια που δεν χτίζουν τίποτα παρά τα αυθαίρετα εγώ των ιδιοκτητών τους. Στη θέση τους να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών», τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει η βουλιάζει»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει, αυτή είναι η αλήθεια. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να γεννηθεί το νέο και το καινούργιο. Ο αγώνας είναι δύσκολος και άνισος. Το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το καταστατικό συνέδριο.

Από πότε ΙΧ είναι να παραδίδεις το κόμμα στη βάση του;». «Ας καταλάβουν όλοι οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές. Δεν φοβάμαι να αλλάξω την άποψή μου», σχολίασε και σημείωσε πως «μην επιτρέπετε να σας μπερδέψουν. Άλλο πράγμα το σοβαρό κόμμα και άλλο το αρχηγικό κόμμα».

«Εισηγούμαι την αναβάθμιση της Κεντρικής Επιτροπής με 201 μέλη. Θα συνεδριάζει τέσσερις φορές τον χρόνο και όποτε χρειάζεται. Θα επεξεργάζεται τις προτάσεις των περιφερειακών επιτροπών και θα είναι μεταξύ άλλων αρμόδια γο το νέο σχήμα γραμματέων» υπογράμμισε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Προτείνω να καταργηθούν όλες οι φράξιες που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκλέγονται από τις Περιφερειακές Ενότητες. Άλλους συντρόφους να εκλέγει η Ανατολική Αττική, άλλους ο νότιος τομέας, άλλους ο δυτικός κλπ».

Να σημειωθεί ότι στην πρόταση Κασσελάκη για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ακούστηκαν αντιδράσεις από το ακροατήριο. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Κασσελάκης είπε: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Γι αυτό τράβηξα το χαλί».

Αιχμές Κασσελάκη για Τσίπρα – Πολάκη

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ο Τσίπρας είναι αυτός που με έφερε στην πολιτική. Αυτός με φύτεψε στο επικρατείας. Τιμώ την κυβέρνησή του, την κυβέρνησή μας. Έχω 3 επιμέρους διαφωνίες, το πρώτο εξάμηνο, τον νόμο Κατρούγκαλου και το ύψος του μαξιλαριού. Η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε.

Ο σεβασμός μου όμως είναι μεγάλος και του λέω Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο. Το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι».

Αναφερόμενος στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο» είπε: «Όταν με 8 εκατ. κρατική χρηματοδότηση μιλούσατε για κλείσιμο Αυγής πώς θα μπορούσαν τα μέσα αυτά να λειτουργήσουν με τη μισή χρηματοδότηση; Τι κάνατε με την απόφαση του 2021; Το μουτζούρη των αποφάσεων που δεν πήρατε για να κρύβετε κάτω από το χαλί, δεν θα μου τον φορτώσει κανείς».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τον Παύλο Πολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «άνθρωπο-κρίκο στο κόμμα» και είπε «Επέδειξε μια μη ορθή συμπεριφορά. Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι και όταν αυτό αποδείχθηκε, η δική μου ηθική επέβαλε τη διόθρωση του λάθους. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ας ήξερα ότι θα δω πρωτοσέλιδα ότι ο Κασσελάκης υποτάχθηκε στον Πολάκη».

«Είχα μια τελείως διαφορετική εικόνα για την προβολή στα media από τη χώρα που ήρθα. Υπέπεσα στην υπερέκθεση με την αγνότητα της διαφάνειας. Μετά τις ευρωεκλογές προσπαθώ να διαφυλάξω κάθε πτυχή της προσωπικής μου ζωής. Αγαπητέ Παύλο ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής. Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου και η επιλογή μου».

Σχετικά με την αλλαγή ονόματος που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Δεν άρεσε το όνομα, δεν έχω εγωισμό να επιμείνω. Ας τεθεί σε διαβούλευση στο συνέδριο».

«Σας αγαπώ πολύ» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Recommended For You

About the Author: efoni