Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Το Oruc Reis «έσπασε» τα 12 μίλια – Πλησιάζει το Καστελόριζο

Ένα βήμα πιο κοντά στο Καστελόριζο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο από το πρωί της Τρίτης (20/10) πλέει σε απόσταση κάτων των 12 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακριτικές ακτές του νησιωτικού συμπλέγματος.

Το ερευνητικό σκάφος της γειτονικής μας χώρας όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ έχει συνοδεία του ελληνικά Πολεμικά πλοία τα οποία παρακολουθούν τις κινήσεις του όπως το ίδιο πράττουν και εναέρια μέσα.

Αν και έχει κλειστούς τους πομπούς του εδώ και 4 ώρες, φαίνεται ότι κάνει κάποιες κινήσεις για να στρίψει. Η στροφή που θα κάνει, σύμφωνα με την πορεία που ακολουθεί τις τελευταίες μέρες, θα είναι βόρεια βορειοδυτική, οπότε θα επιστρέψει προς το νότιο τμήμα της Navtex. Αν γίνει αυτό, επειδή χρειάζεται 1-2 μίλια, εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και τα 10-11 μίλια από το Καστελόριζο.

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως το Πολεμικό Ναυτικό δεν επιτηρεί μόνο το Oruc Reis, αλλά και τα υπόλοιπα πλοία που το συνοδεύουν, καθώς, μπορεί το τουρκικό ερευνητικό να διέλθει από τα 14 μίλια, ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο ένα από τα υπόλοιπα σκάφη που το συνοδεύουν να επιχειρήσει να κινηθεί μεταξύ 12 και 6 ναυτικών μιλίων.

Recommended For You

About the Author: efoni