Συναγερμός στη Νέα Μάκρη: Εντοπίστηκε θετικός μαθητής σε σχολείο

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε μαθητή του 1ου Λυκείου της Νέας Μάκρης όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (12/5) από τον Δήμο Μαραθώνα.

Έτσι, αποφασίστηκε σε συνεργασία του διευθυντή του σχολείου, Κυριάκου Κουτσουλάκου με τον ΕΟΔΥ, το κλείσιμο των δύο αιθουσών στις οποίες βρέθηκε θετικός ο μαθητής, μέχρι τις 25 Μαΐου, ενώ σε καραντίνα 14 ημερών θα μπει ο ίδιος.

Παράλληλα σε καραντίνα τέθηκαν προληπτικά και οι υπόλοιποι μαθητές, όπως και οι τρεις εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στις ίδιες αίθουσες με τον μαθητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα:

Σας ενημερώνουμε ότι εντοπίστηκε 1 θετικό κρούσμα σε μαθητή στο 1ο Λύκειο Νέας Μάκρης.

Ως εκ τούτου και κατόπιν επικοινωνίας του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Κουτσουλάκου Κυριάκου με τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε το κλείσιμο των 2 αιθουσών στις οποίες βρέθηκε ο μαθητής ως και τις 25 Μαΐου, ενώ ο ίδιος έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες και θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Επιπλέον, σε καραντίνα θα παραμείνουν προληπτικά και οι υπόλοιποι μαθητές των 2 αιθουσών αλλά και οι εκπαιδευτικοί , 3 στο σύνολο, που βρέθηκαν επίσης στις ίδιες αίθουσες για παραπάνω από 2 ώρες.

Τα μαθήματα για το παρόν χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Οι υπάλληλοι καθαριότητας της σχολικής μονάδας προχώρησαν ήδη σε απολύμανση των 2 αιθουσών, ενώ μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί και γενική απολύμανση όλου του σχολικού συγκροτήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, για την αποφυγή τυχόν διασποράς και για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Recommended For You

About the Author: efoni