Συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας ζητά η ΠΟΠ-ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Υγείας Θάνο Πλεύρη ζητά η ΠΟΠ-ΟΤΑ για να εκφράσει με κάθε επισημότητα τις αντιρρήσεις της για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά και την πληρωμή των rapid test.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού και των Μέσων Ατομικής Προστασίας, ως τα μοναδικά μέσα αντιμετώπισης της Πανδημίας του Κορονοϊού.
Η Κυβέρνηση δυστυχώς με τα λάθη της, τις παραλήψεις και τις αστοχίες, οδήγησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε επιφυλακτικούς και αρνητές.
Διατηρούμε το δικαίωμα να επιλέγουμε αν θα κάνουμε το εμβόλιο ή όχι γιατί στο όνομα της Δημόσιας Υγείας κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί χωρίς την θέλησή του. Η Κυβέρνηση Νομοθέτησε την υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων μάλιστα με το μέτρο της αναστολής – περικοπής ολόκληρου του μισθού, σε ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα της Πανδημίας έδωσαν την ψυχή τους αλλά και την ζωή τους ακόμη σε όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας (είναι αυτοί που μέχρι χθες τους χειροκροτούσαμε).
Καθημερινά διάφοροι Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτό μας κάνει όλους ανήσυχους .
Μετά τα παραπάνω και στην προσπάθεια να αποτρέψουμε τα χειρότερα η ΠΟΠ-ΟΤΑ αποφάσισε να επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη και Υγείας κ.Θάνο Πλεύρη, προκειμένου να καταθέσει τις αντιρρήσεις της αλλά και τις διαφωνίες της με επιχειρήματα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά και την πληρωμή των RAPID TEST από τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι οι εξετάσεις και η περίθαλψη παρέχεται δωρεάν από το Κράτος.
Επίσης αποφάσισε να διερευνήσει την πιθανότητα προσφυγής στην Δικαιοσύνη.
Η τιμωρητική διάθεση φαίνεται και από το γεγονός ότι από την Δευτέρα 13-9-2021 θα απαγορεύεται στους ανεμβολίαστους να κάνουν RAPID TEST στα εργαστήρια του ΕΟΔΥ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μιλήσουν με επιστήμονες και τον γιατρό τους έτσι ώστε να ενημερωθούν και να πεισθούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έτσι ώστε να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη ανοσία για να βγούμε από αυτή την κατάσταση που βιώνουμε όλοι τους τελευταίους μήνες.
Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση να άρει την υποχρεωτικότητα, να αναλάβει το κόστος των RAPID TEST και να καταβάλει προσπάθειες με άλλους τρόπους να πείσει την κοινωνία για τον εμβολιασμό της».

Recommended For You

About the Author: efoni