Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού με τους Διευθυντές της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θ. Αυγερινός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους Διευθυντές Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. κ. Παπαχρήστο Κωνσταντίνο Διευθυντή Α΄ βάθμιας και Ανδρέα Μαρίνο Διευθυντή Β΄ βάθμιας αντίστοιχα, καθώς και την κα Ιωάννα Λιάπη, Διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Παιανίας, στο γραφείο του στην Παλλήνη.

Πραγματοποιήθηκαν εκτενείς συζητήσεις προκειμένου ο Αντιπεριφερειάρχης να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, που αφορούν τόσο σε επίπεδο κτιρίων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όσο και ως προς την έγκαιρη κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικό προσωπικό και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο κ. Αυγερινός κατά τη συζήτηση δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και υπό την κατεύθυνση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, καθ΄ όλη τη διάρκεια της τριετούς διοίκησής της, παρέχει την αμέριστη και σταθερή στήριξή της στο έργο των εκπαιδευτικών και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χρηματοδοτώντας νέα σχολικά κτίρια, ανακαινίζοντας και αναβαθμίζοντας τα παλαιότερα αλλά και συμβάλλοντας ενεργά ώστε να υπάρχει δυνατότητα για κάλυψη για περισσότερες μεταφορές μαθητών/μαθητριών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από προγραμματισμό και συντονισμένες ενέργειες της παρούσας διοίκησης της Περιφέρειας, τη νέα σχολική χρονιά θα μεταφερθούν πάνω από 27.000 μαθητές όλων των βαθμίδων και κατηγοριών (π.χ. παιδιά ΑΜΕΑ, προσφυγόπουλα, κλπ) από και προς τα σχολεία τους με μισθωμένα οχήματα, ενώ στους μαθητές αυτούς, θα προστεθούν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ άλλοι περίπου 5.000 μαθητές Πρότυπων Γυμνασίων και Λυκείων.

Recommended For You

About the Author: efoni