Συνάντηση εργασίας για την πορεία εξέλιξης του αναπτυξιακού σχεδίου στην Ανατολική Αττική

Εποικοδομητική συνάντηση για την αποσαφήνιση της στρατηγικής του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού επιχειρησιακού σχεδίου στην Αν. Αττική, με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Θανάση Αυγερινού, του πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρου Κίντζιου, καθώς και του αντιπρύτανη Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο κ. Κίντζιος, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του μνημονίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό όσων πρέπει να γίνουν, κυρίως στην εγκατάσταση και λειτουργία τόσο της «Κυψέλης Καινοτομίας», δηλαδή του Τεχνολογικού Πάρκου, όσο και της Κτηνιατρικής Σχολής του ΓΠΑ, ζήτημα για το οποίο καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της Γεωγραφικής Απεικόνισης της αγροτικής γης που έχει ανατεθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, καθώς και η χρηματοδότηση του ΓΠΑ με 1 εκατ. ευρώ για την ίδρυση του Κόμβου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα «AGROKNOW HUB» στα Σπάτα.

Ο κ. Αυγερινός, αναφερόμενος στην κοινή προσπάθεια περιφέρειας και ΓΠΑ να ιδρυθεί η τρίτη κτηνιατρική σχολή της χώρας στην Ανατολική Αττική, υπογράμμισε: «Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και η ανάδειξη της υπαίθρου της Ανατολικής Αττικής αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας και για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα κάνουμε ό,τι κριθεί απαραίτητο».

Recommended For You

About the Author: efoni