Συνάντηση Αυγερινού-Γκίκα για την προώθηση του κρασιού

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού και του Προέδρου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ) Ανδρέα Γκίκα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη, με σκοπό την προώθηση του κρασιού, του χαρακτηριστικότερου τοπικού προϊόντος του μεγαλύτερου και αρχαιότερου αμπελώνα της Ελλάδας, που είναι η Ανατολική Αττική.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διερεύνηση για από κοινού υλοποίηση πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων για την ανάδειξη της μοναδικής ιστορίας του αμπελώνα και του πολιτισμού της περιοχής αλλά και τρόπων βελτίωσης της ποιότητας του κρασιού και των παραγώγων του.

Ο κ. Αυγερινός μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

«Σε κοινή γραμμή με τον Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Πατούλη, αποτελεί βασική προτεραιότητά μας στην Περιφέρεια Αττικής, η ανάδειξη και η  προώθηση των τοπικών χαρακτηριστικών, και ιδιαίτερα του κρασιού, που διακρίνεται για την ποιότητά του και τη γεύση του, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειάς μας.

Τελικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους οινοπαραγωγούς μας να αποκτήσουν το επίπεδο γνώσης αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού που απαιτείται, ώστε σε συνδυασμό με την μεγάλη οινοποιητική παράδοση του τόπου μας, να δημιουργήσουμε ένα brand name για τις τοπικές ποικιλίες.

Στοχεύουμε ο Αττικός Οίνος να κατέχει σημαντική και συνεχή παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τη θέση που δικαιούται και του αξίζει στον παγκόσμιο οινικό χάρτη».

Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ) ξεκίνησε με 12 μέλη το 1999 και σήμερα αριθμεί 34 ενεργούς οινοπαραγωγούς.

Recommended For You

About the Author: efoni