Στον Άρειο Πάγο η Γεωργία Μπίκα- «Αν δεν δικαιωθώ στην Ελλάδα θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»

Να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο έκλεισε η υπόθεσή της, ζήτησε σήμερα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Συνοδευόμενη από το νέο της δικηγόρο Ν. Διαλυνά, η 24χρονη έφτασε στον Άρειο Πάγο σήμερα το μεσημέρι, και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, είναι αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεσή της μέχρι τέλους, ακόμη και μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν δεν δικαιωθεί από τον ελληνική Δικαιοσύνη. Μάλιστα, έξω από τον Άρειο Πάγο είχαν συγκεντρωθεί αρκετές γυναίκες φωνάζοντας συνθήματα προς υποστήριξής της 24χρονης.

mpika-areios-pagos__23_

 

«Όπως σας είπα από την πρώτη στιγμή το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται και από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι θα πάω μέχρι τέλους. Τα στοιχεία τα έχω, έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα» ανέφερε στη δήλωσή της η Γ. Μπίκα και προσέθεσε: «Ήρθα να καταθέσω αίτηση αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος. Πιστεύω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό. Εάν δεν το δει η ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με όσα μέσα έχω, μέχρι τέλους». Ακόμη, η 24χρονη ανέφερε: «Το βούλευμα αναφέρει ότι λόγω του ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ψηλοτάκουνα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Στα βίντεο που υπάρχουν και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι τη στιγμή που πηγαίνω περπατάω μια χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου παραπατάω. Πράγμα, που πάει να πει ότι δεν φταίνε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασης μου».

mpika-areios-pagos__7__2

Από την πλευρά του ο συνήγορος της κ. Μπίκα, Ν. Διαλυνάς δήλωσε: «Ζητάμε να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε. Στην αναίρεσή μας αυτή λέμε πάρα πολλά. Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν είχε γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό. Αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας».

Recommended For You

About the Author: efoni