Στην Ραφήνα για τον εορτασμό των Θεοφανίων, ο Θανάσης Αυγερινός

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, για τον εορτασμό της μεγάλης εορτής των Αγίων Θεοφανίων παρευρέθηκε στη Ραφήνα, όπου γιορτάστηκαν με μεγάλη λαμπρότητα και ευλάβεια.

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου
Μητροπολίτη κ.κ. Νικολάου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η ακολουθία του
Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Ραφήνας, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και χιλιάδων πιστών.

Συγκινητική ήταν η τεράστια προσέλευση του κόσμου αλλά και των πολλών κολυμβητών, ανδρών και γυναικών, που διέσχισαν κολυμπώντας το λιμάνι προκειμένου να πιάσουν στα χέρια τους τον Τίμιο Σταυρό.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ναυτικό Όμιλο Ραφήνας για τις ευχές των ημερών και ακολούθως μετέβη στο ξενοδοχείο Αύρα για τη δεξίωση που διοργανώθηκε από τις Τοπικές Αρχές.

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε: «Χρόνια Πολλά στους απανταχού Χριστιανούς με την ελπίδα η Θεία Φώτιση να αναβαπτίσει τον καθένα μας ξεχωριστά!».

 

Recommended For You

About the Author: efoni