Στην Επιτροπή Θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα ο Κώστας Καραμανλής

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής -πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα- θα τοποθετηθεί ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και του μετέφερε την πρόθεσή του να τοποθετηθεί για την υπόθεση στο Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, μετά το χθεσινό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Επιτροπής, ανάλογο αίτημα κατέθεσε σήμερα και η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας, εκτός του Κ. Καραμανλή, να προσέλθει και ο υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπουργός την περίοδο 2013-2015), καθώς και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών αναμένεται, βάσει των μέχρι τώρα ενδείξεων, να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το μεσημέρι θα γίνει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την πραγματοποίηση της οποίας αιτήθηκε η κυβερνητική πλευρά προκειμένου ο Γ. Γεραπετρίτης να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών. Η μη συμμετοχή του κ. Καραμανλή στην αυριανή συνεδρίαση είχε προκαλέσει χθες την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Recommended For You

About the Author: efoni