Στα εγκαίνια του Μουσείου Θεάτρου και Τραγουδιού «Ανακρέων» στο Γέρακα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός

Στα εγκαίνια του ανανεωμένου χώρου ενός ξεχωριστού Μουσείου, αφιερωμένου στο Ελληνικό Θέατρο και Τραγούδι της τελευταίας 50ετίας περίπου, με την ονομασία «Ανακρέων», παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το βράδυ της Τρίτης.

Το Μουσείο στεγάζεται σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή του Γέρακα Αττικής και είναι αποτέλεσμα της οκταετούς προσπάθειας και έρευνας για τη συγκέντρωση σπάνιου φωτογραφικού υλικού καθώς και προσωπικών αντικειμένων ανεκτίμητης αξίας από
προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου, στο χώρο της μουσικής και θεατρικής σκηνής, από τον κύριο Μυλωνόπουλο Αντώνη. Έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και εκτός από το έργο της συντήρησης και της παρουσίασης όλων αυτών των σημαντικών εκθεμάτων, στους στόχους του είναι να στηρίξει και να αναδείξει νέους καλλιτέχνες, που αγαπούν το θέατρο και το τραγούδι, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος των τελευταίων 50 χρόνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός δήλωσε σχετικά: «Έχουμε τη χαρά να εγκαινιάζουμε σήμερα ένα χώρο που θα αποτελέσει θεματοφύλακα του καλλιτεχνικού έργου που διαδραματίστηκε στο χώρο του Ελληνικού Θεάτρου και Τραγουδιού κατά τις τελευταίες δεκαετίες αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και ως εστία που θα αγκαλιάσει τους νέους καλλιτέχνες που έχει να αναδείξει ο τόπος μας. Στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα και με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Πατούλης, στηρίζουμε τα έργα και τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό μας».

Recommended For You

About the Author: efoni