Σταύρος Ψυχάρης: Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο και εκδότη

Το ύστατο χαίρε στον Σταύρο Ψυχάρη, τον εκδότη που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον Τύπο της χώρας, είπαν σήμερα (04.08.2022) στο Α’ Νεκροταφείο συγγενείς, φίλοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Ο Σταύρος Ψυχάρης πέθανε τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη όπου είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια. Ο εκδότης που συνέδεσε το όνομά του με τον ΔΟΛ ήταν 77 ετών.

Ο γιος του, Ανδρέας Ψυχάρης, εκφώνησε τον επικήδειο, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, πώς ο Σταύρος Ψυχάρης έγινε από δόκιμος δημοσιογράφος, εκδότης. «Θα μας λείψει η παρουσία σου, το χιούμορ σου, η πένα σου», ανέφερε συγκινημένος.

 

    

Οι Μητροπολίτες Λαοδικείας, Θεοδώρητος, και Σύρου, Δωρόθεος, αποχαιρέτησαν τον εκλιπόντα, ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής του Αγίου Όρους, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, αντίστοιχα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για την κηδεία του Σταύρου Ψυχάρη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο Πέτρος Ευθυμίου, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Χρήστος Σπίρτζης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

 

Στεφάνια στη μνήμη του έστειλαν ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και η ΕΣΗΕΑ, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, το Mega, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία, ο Νίκος Χαρδαλιάς κι άλλοι.

 

Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1964, ενώ από το 1972 εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), ως δημοσιογράφος αρχικά και πολιτικός συντάκτης κατόπιν. Από το 1983 ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας το «Βήμα».

Το 2001 ανέλαβε τη γενική δημοσιογραφική διεύθυνση του ΔΟΛ και το 2002 εξελέγη αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος.

Το 2009 εξελέγη πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ. Αποχώρησε από τον Όμιλο το 2017.

Εκτός από δημοσιογράφος και εκδότης, ήταν επίσης συγγραφέας πέντε βιβλίων.

Πηγή φωτογραφιών: newsit.gr

Recommended For You

About the Author: efoni