Σταύρος Δογιάκης: Εγκληματολόγος αμφισβητεί την αυτοκτονία

Τη δική της θέση, με βάση τις γνώσεις της και την εμπειρία της, κατέθεσε η καθηγήτρια εγκληματολογίας και νομικός Νατάσα Τσουκαλά, με ανάρτησή της στο facebook, αμφισβητώντας τα περί αυτοκτονίας του Σταύρου Δογιάκη, του ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός», ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή του Αη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή με δύο σφαίρες και έχοντας αφήσει δύο γράμματα στον αδερφό του.

Η Νατάσα Τσουκαλά με ανάρτησή της στο facebook επιχειρηματολόγησε γιατί ακούει «άλλα αντ΄άλλων» όπως έγραψε χαρακτηριστικά για την υπόθεση, πιστεύοντας πως δεν ήταν αυτοκτονία.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στη Κάντζα. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

  • Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.
  • Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.
  • Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών».

Recommended For You

About the Author: efoni