Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό είναι το Πόθεν Έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του, το οποίο έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, δημοσιοποίησε και την περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως το 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εισοδήματα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 20,1 χιλιάδες ευρώ, δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, συμμετοχές σε επιχειρήσεις που αντιστοιχούν σε 670,9 χιλ. Ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε αρχικά, απευθυνόμενος στους πολίτες: «Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμαΔεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού.».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας Κασσελάκη:

«Η πρώτη μου αλήθεια λοιπόν είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Και δε θα ήθελα να είμαι. Γιατί επαγγελματίας πολιτικός στη χώρα κατάντησε να σημαίνει να λες ψέματα, να μιλάς ξύλινα χωρίς να λες τίποτα, να εκμεταλλεύεσαι αξιώματα και να προσθέτεις κάθε χρόνο κι άλλα σπιτάκια στο πόθεν έσχες σου.

Είμαι επιχειρηματίας. Με δραστηριότητα στην Αμερική όπου ζούσα για 21 ολόκληρα χρόνια. Που σημαίνει: Αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια
χρήματα. Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Την οικονομία την ξέρω, και την ξέρω καλά. Άλλωστε εκεί δούλεψα, εκεί πέτυχα.

Ως προς τα υπόλοιπα: Η ζωή τα έφερε και είμαι μπροστά σας.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν με είχε επιλέξει ως απόδημο για το ψηφοδέλτιο επικρατείας, δε θα ήμουν τώρα εδώ.

Και ήμουν σε θέση τιμητική, μη εκλόγιμη. Αλλά έρχονται έτσι τα πράγματα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίσει βαριά ήττα τον Μάιο του 2023. Και να έχει μπροστά του μία ακόμα πιο δύσκολη μάχη, τον Ιούνιο του 2023.

«Στείλτε μήνυμα αλαζονεία τέλος στη ΝΔ»

Ζητάω λοιπόν από εσάς το μεγάλο ρήγμα:

Να στείλετε ηχηρό μήνυμα «αλαζονεία τέλος» στη ΝΔ για να μην έχουμε τρία χρόνια ασύδοτης «μοναρχίας» μπροστά μας. Να ενισχύσετε τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε το μόνο κόμμα χωρίς εξαρτήσεις να γίνει η ισχυρή αντιπολίτευση που χρειάζεται η χώρα.

Να μας δώσετε τη δύναμη ώστε ανοίγοντας το κόμμα, με νέα στελέχη, με τους καλύτερους, να γίνουμε η μεγάλη προοδευτική παράταξη και να εκπονήσουμε το πρόγραμμα που θα αναγεννήσει την Ελλάδα μας και τις ζωές μας.

Στην Αμερική το να δείξεις τα σπίτια σου είναι η απόλυτη διαφάνεια: Αυτός είμαι. Δεν έχω τίποτα να σας κρύψω. Αυτό όμως στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να μεταφραστεί
σε επιδειξιομανία και αυτοπροβολή.

Κι όμως η ζωή μου δεν είναι αυτή ενός τέτοιου ανθρώπου. Είναι γεμάτη από ρωγμές. Από κορυφώσεις και μεγάλες πτώσεις. Δεν γεννήθηκα πλούσιος.

«Είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί»

Πήγα λοιπόν στην Αμερική. Κι έδωσα τον αγώνα μου. Μπήκα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια με υποτροφία, με το σπαθί μου, όχι επειδή είχα μπαμπά πρωθυπουργό.

Και δούλεψα στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου με τον ιδρώτα μου. Όχι, δεν είχα μπαμπά πρώην πρωθυπουργό να με βάλει στην εθνική τράπεζα με μισθό 10.000 € τον μήνα.

Και πέτυχα και τους μισθούς μου και τα μπόνους μου με τη δική μου αξία γιατί έφερνα κέρδη στην εταιρεία. Δεν έφερνα ζημιές, όπως ο Πρωθυπουργός, μέχρι να έρθει ο μπαμπάς να του πει: «μην ανησυχείς, αφού δεν τα καταφέρνεις θα πας στη Βουλή, έχουμε οικογενειακό στασίδι εδώ και έναν αιώνα».

Γιατί στις ΗΠΑ με το IRS δεν παίζεις, ούτε μπορείς να ξεφύγεις αν έχεις «αδιευκρίνιστα», δείχνοντας την υγρασία στο ταβάνι του σπιτιού σου. Εκεί οι φορολογικές και δικαστικές αρχές είναι αμείλικτες ακόμη και για περιπτώσεις φοροδιαφυγής λίγων δολαρίων.

Και έρχονται σε έναν άνθρωπο που έβγαλε με τον μόχθο του τα χρήματα του και, για φτηνή κομματική προπαγάνδα, τον αποκαλούν «απατεώνα» και του ζητούν
το πόθεν έσχες του ενώ η προθεσμία υποβολής του λήγει στις 30 Ιουνίου.

Και ποιο είναι το άκρον άωτον του παραλόγου: Ζητούν επίμονα από μένα να υποβάλω το πόθεν έσχες μου – που δεν ήμουν στην Ελλάδα και δεν είχα σχέση με την πολιτική και το δημόσιο χρήμα – ενώ το σύστημα δεν λειτουργεί για
τους ίδιους!

Γιατί είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί, που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουμε το πόθεν έσχες μας όλοι οι υπόχρεοι.

«Μπροστά σας η περιουσιακή μου κατάσταση»

Γι’ αυτό λοιπόν παρουσιάζω την περιουσιακή μου
κατάσταση εδώ μπροστά σας.

Γιατί, παρότι δεν έχω ακόμη την νομική υποχρέωση να το κάνω,  είναι για μένα ύψιστη τιμή.  Γιατί εντέλει σε εσάς λογοδοτώ, στον ελληνικό λαό.

Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023. Και είναι ό,τι σας έχω πει.

Δεν σας κορόιδεψα παριστάνοντας τον οικονομικά αδύναμο για να κερδίσω την ηγεσία της Αριστεράς. Η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου.
Η δική μου Αριστερά είναι στην ψυχή μου. Είναι η Ανθρωπιά, η Αλληλεγγύη, το μοίρασμα, το δίκιο, το να πονάς για τον άλλον και να θες να μπορούν να
προκόβουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι.

Δύο διευκρινίσεις:

  1. Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμουπου ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα!
  2. Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος.

Βλέπετε τα συγκριτικά στοιχεία με εκείνα του πρωθυπουργού του 2021 – είπαμε, από τότε και μέχρι σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα… αγνοείται.

Είμαι λοιπόν από σήμερα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα νπεριουσιακά στοιχεία του, όχι… προπέρσινα ξινά σταφύλια.

Καλώ τον Πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές.

Ζητώ από το γραφείο μου τώρα να στείλει το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις
Ευρωεκλογές!

Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του;

Aλλά αλήθεια: γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε κι εσείς τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023; Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;

Recommended For You

About the Author: efoni