Όπως αναφέρθηκε και στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι αυξήσεις στις τιμές του κρέατος, αναγκάζουν τους Έλληνες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή για μια απλή πίτα θα φτάσει τα 2,80 ευρώ ενώ σε πιο… ψαγμένες γεύσεις (π.χ. μπιφτέκι γαλοπούλας) η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 3,80 ευρώ.
Οι αυξήσεις αυτών των τιμών συμπαρασέρνονται από τις αυξήσεις σε καύσιμα και πρώτες ύλες. Το αποτέλεσμα είναι ότι στα καταστήματα, το τυλιχτό σουβλάκι «ανέβηκε» από τα 2,30 στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 ευρώ ενώ η μερίδα γύρο φτάνει και τα 7,40 ευρώ.
Μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 μικρά παιδιά, θα χρειαστεί για να φάει στο σπίτι στο σουβλάκια το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80 το ένα αυτό σημαίνει 16.80 λεπτά μόνο για τα σουβλάκια. Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30.80 από 26,50 ευρώ μία αύξηση 16% για μία λιτή οικογενειακή βραδιά που σίγουρα κανείς δεν θα βαρυστομαχιάσει. Οι καταναλωτές ετοιμάζονται να φτιάχνουν πια σουβλάκια στο σπίτι.
Αύξηση 26% στην τιμή του «πιτόγυρου» και 18% στο χοιρινό καλαμάκι βλέπει ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης, ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης που διατηρεί τη ομώνυμη ταβέρνα στο Μοναστηράκι.
Μιλώντας στον Σκάϊ ο κ. Μπαϊρακτάρης ανέφερε πως ήδη έχουν υπάρξει ανατιμήσεις στα σουβλάκια, όπως και σε άλλα προϊόντα που διατίθεται μέσω των εστιατορίων.
«Γνωρίζουμε ότι σε κάθε ανατίμηση ο πελάτης δυσανασχετεί αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αντιμετωπίσουμε», είπε.