Σιβηρία: Συντριβή αεροσκάφους με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός αεροπορικού δυστυχήματος στη Ρωσία, το πρωί του Σαββάτου.

Ένα μικρό δικινητήριο αεροσκάφος L-410 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές, συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Τανάι, στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας, ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον τέσσερις σοβαρά τραυματίες, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά του, το ρωσικό πρακτορείο Tass μετέδιδε νωρίτερα ότι τα θύματα είναι οκτώ.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από τις ρωσικές αρχές, με αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας να αναφέρει, πάντως, στο Reuters ότι οι τραυματίες διακομίζονται αεροπορικώς σε νοσοκομεία της περιοχής.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της περιοχής, την οποία επικαλείται το Tass, η βλάβη ενός από τους δύο κινητήρες του αεροσκάφους προκάλεσε την τραγωδία.

Η Επιτροπή Έρευνας έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, στη μέση ενός χωραφιού, όπου διακρίνεται επίσης ένα ασθενοφόρο, ενώ ξεκίνησε έρευνα για «παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας».

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο κυβερνήτης της περιοχής του Κεμέροβο Σεργκέι Τσιβίλιοφ έγραψε πως τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι άλλοι 11 φέρουν «μέτριας σοβαρότητας» τραύματα.

rosia-syntrivi-aeroskafoys-me-toylachiston-tesseris-nekroys-sti-siviria0

Όπως μεταδίδει το TASS, το αεροσκάφος ανήκε σε έναν σύλλογο που προωθεί τον αθλητισμό και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Το αεροσκάφος έκανε την τέταρτη πτήση του, μέσα στην ημέρα, και βρισκόταν σίγουρα σε καλή κατάσταση», υποστήριξε ο υπεύθυνος του συλλόγου στην περιοχή Βίκτορ Σεμοκάνοφ, σύμφωνα με το TASS.

Recommended For You

About the Author: efoni