Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που δέχθηκε τη φωτοβολίδα

Σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας συνεχίζει να νοσηλεύεται ο αστυνομικός, μέλος των ΜΑΤ, που τραυματίστηκε σοβαρά έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το νοσοκομείο ο 31χρονος αρχιφύλακας ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση. Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν, όσο μπορούσαν, την αιμορραγία και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νοσοκομείο δεν εφημέρευε απόψε, όμως άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πάνω από 400 προσαγωγές

Αμέσως μετά το περιστατικό, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν γύρω από το δημοτικό γυμναστήριο, επέτρεψαν την έξοδο μόνο σε γυναίκες και ανήλικα και γονείς οι οποίοι ήταν εμφανώς ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια και στη συνέχεια έγιναν 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Μπαλάσκας: «Η φωτοβολίδα εξερράγη και διέλυσε το μυϊκό του σύστημα»

Μιλώντας στο OPEN, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως «η ναυτική βολίδα έπεσε σε ευθεία βολή, χτύπησε τον αστυνομικό στον μηρό και μάλιστα εξερράγη διαλύοντας όλο το μυϊκό σύστημά του. Και είχε αιμορραγικό σοκ. Ασθενοφόρο που βρισκόταν σε κοντινό σημείο τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην ΜΕΘ και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Όλοι ευχόμαστε να το ξεπεράσει. Η εντολή που δόθηκε, είναι να προσαχθούν όλοι και να αφεθούν μόνο οι γυναίκες και τα παιδιά. Όλοι οι διοικητές των ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών είναι στις θέσεις τους και ψάχνουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης». «Ήταν δολοφονική απόπειρα γιατί έγινε από πολύ κοντινή απόσταση, κοντά στα 20 μέτρα, ευθεία βολή. Ο δράστης ήθελε να σκοτώσει. Πρέπει να αποδοθεί στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Οικονόμου: «Δε θα μείνει ατιμώρητη η δολοφονική επίθεση»

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας μετέβησαν εσπευσμένα εχθές το βράδυ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας, πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, (σ.σ. οι οποίοι) παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου

«Περί ώραν 22:00 της 7ης 12 -2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛΑΣ, 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Recommended For You

About the Author: efoni