Σε κλίμα σύμπνοιας εκλέχθηκαν Προεδρείο και Δημοτική Επιτροπή στο δήμο Ωρωπού

H πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού έγινε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 μέσα σε κλίμα σύμπνοιας, ενότητας αλλά και ανταλλαγής ευχών για τη νέα χρονιά αλλά και τη νέα θητεία ώστε να είναι παραγωγική και δημιουργική για τους πολίτες και τον τόπο.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης καλωσόρισε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και είπε:

«Είναι η πρώτη συνεδρίαση του χρόνου και η πρώτη της νέας Δημοτικής Αρχής. Θέλω να σας συγχαρώ όλους για τη συμμετοχή σας στις εκλογές όσο και κυρίως για την εκλογή σας. Η θέση σας είναι η σημαντική μέσα σε αυτή την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Βρισκόμαστε όλοι εδώ για να υπερασπιστούμε το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Είμαι βέβαιος πως όλοι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και του όρκου που έχουμε δώσει. Καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, χρόνια πολλά».

Ο πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης «Συνεργασίας Ευθύνης» του Γιώργου Γιασημάκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, Νίκος Λούπης προήδρευσε αρχικά της πρώτης συνεδρίασης που είχε αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση νέου προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από πρόταση του Γιώργου Γιασημάκη εξελέγη ομόφωνα νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Αρμυριώτης.

Ο Νίκος Λούπης τόνισε στον χαιρετισμό του:

«Η θέση αυτή έχει τυπική σημασία και προσωρινή διάρκεια, αλλά έχει και τεράστια αξία, μιας και αποτελεί την επιβράβευση μιας προσπάθειας πολλών ετών που είχε πάντα στο επίκεντρο της τον πολίτη. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους, τίμησαν την “Συνεργασία Ευθύνης” και τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη. Μας εμπιστεύτηκαν τις τύχες του τόπου για την επόμενη πενταετία, ανανεώνοντας το χρίσμα στην ίδια Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά στην ιστορία του Καλλικρατικού μας Δήμου. Εύχομαι εποικοδομητικές συνεδριάσεις με πραγματικό και μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων του τόπου με πνεύμα αλληλοκατανόησης, συνεργασίας, χωρίς αντιπαραθέσεις και προσωπικές αντεγκλήσεις. Κοινός στόχος μας πρέπει είναι η ανάπτυξη του τόπου μας και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας σε αυτόν».

Στη συνέχεια τη θέση του Νίκου Λούπη πήρε ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμυριώτης και έγιναν οι ψηφοφορίες για τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου.

Αντιπρόεδρος αναδείχτηκε ο Χρήστος Τσεκρετζής και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Γκοντζιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα τρία μέλη αναδείχτηκαν ομόφωνα γεγονός που χαιρετήθηκε με αναφορά τόσο από τον νέο πρόεδρο Γιώργο Αρμυριώτη όσο και από όλους τους συμβούλους με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στη συνέχεια έγινε η εκλογή των μελών της Νέας Δημοτικής Επιτροπής. Εξελέγησαν τακτικά μέλη από την παράταξη «Συνεργασία Ευθύνης» οι Γιάννης Βλάχος, Μιχάλης Ντάσης, Νίκος Λούπης, Δημήτρης Σαμπάνης, Άγγελος Χατζηιωάννου με αναπληρωματικά μέλη τους Μιχάλη Οικονομίδη, Γιώργο Ντόστη, Σταμάτιο Κόη, Ντιάνα Τουρκαντώνη Ηλιάδου, Γιάννη Μίχα

και από την παράταξη «Προοπτική για τον Ωρωπό» τακτικά μέλη οι Δημήτρης Κιούσης, Θωμάς Ρούσσης, Κωνσταντίνος Λίτσας με αναπληρωματικά μέλη τους Βασίλη Μπιλήρη, Χρήστο Τσεκρετζή, Βασίλειο Μπέλλο.

Ο Γιώργος Αρμυριώτης είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του:

«Η εμπιστοσύνη σας αυτή αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μένα ώστε να ανταποκριθώ επάξια στην αποστολή μου αυτή. Κύριος στόχος είναι να διαφυλάξουμε την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποχρέωση μας είναι να καταλήγουμε σε ορθολογικές και αποτελεσματικές αποφάσεις μετά από ειλικρινή και γόνιμο διάλογο για το καλό του τόπου. Αισθάνομαι πως αυτή τη διάκριση που μου δώσατε αποτελεί και μία ανταπόδοση της πολύχρονης παρουσίας μου και της προσπάθειας που κάνουμε όλοι μαζί για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Εύχομαι ειρήνη και υγεία στον τόπο μας και σε όλο τον κόσμο».

Recommended For You

About the Author: efoni