Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Στους δρόμους οι κάτοικοι, μικρές ζημιές σε παλιά κτίρια

Ιδιαίτερα αισθητός στη Φλώρινα έγινε ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:43 την Κυριακή, με επίκεντρό μόλις 2 χλμ. από την κεντρική πλατεία της πόλης, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης».

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μόνο μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων, κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Μετά τον πρώτο σεισμό, οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους, ενώ ακολούθησαν και αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, με επίκεντρο τις περιοχές Ακρίτας και Άνω Κλεινές, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας».

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας και ότι μέχρι στιγμής «δεν τού έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

 

 

Στις πλατείες οι κάτοικοι της Φλώρινας -Πολλοί θα βγάλουν τη νύχτα στα αυτοκίνητα

Κάτοικοι της Φλώρινας, αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις πλατείες, ενώ κάποιοι μετακίνησαν τα οχήματά τους σε ανοικτούς χώρους ακόμη κι έξω από την πόλη, προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε γενική επιφυλακή.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni