Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τη φονική έκρηξη στο σχολείο

Συνελήφθησαν στις Σέρρες ένας 52χρονος εργολάβος και ένας 40χρονος ηλεκτρολόγος, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 «Η έκρηξη του λέβητα δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του συστήματος θέρμανσης» λέει ο Παπαστεργίου

Στο τραγικό συμβάν σε σχολείο των Σερρών με τον θάνατο ενός μαθητή από έκρηξη του λέβητα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου η έκρηξη του λέβητα στο σχολείο των Σερρών δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση τους συστήματος θέρμανσης επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι αδιανόητο να χαιρετάς το πρωί το παιδί σου και να μην το βλέπεις ποτέ ξανά.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Παπαστεργίου.

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, εκφράζω τη βαθιά θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο του μικρού μαθητή σε δημοτικό σχολείο των Σερρών, καθώς και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ως γονιός αισθάνομαι πως είναι αδιανόητο να χαιρετάς το πρωί το παιδί σου που ξεκινά για το σχολείο του και να μην το βλέπεις ποτέ ξανά, εξαιτίας ενός ατυχήματος που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί.

Στο συγκεκριμένο σχολείο γνωρίζουμε ότι πρόσφατα έγιναν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, εργασίες που όπως από τη σύμβαση προβλέπεται, έπρεπε να λαμβάνουν χώρα εκτός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι το τραγικό γεγονός της έκρηξης του λέβητα σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης.

Η ΚΕΔΕ στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου μας Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, γνωρίζοντας το έργο και την προσπάθεια που κάνει για να αναβαθμίσει τα σχολεία της πόλης του, προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους. Τόσο εμείς όσο και ο Δήμαρχος, επιθυμούμε να προχωρήσει άμεσα η διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και να αποδοθούν από τη Δικαιοσύνη ευθύνες σε όσους το προκάλεσαν.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισημάνουμε πως ΚΕΔΕ και Δήμοι κάνουμε καθημερινά ότι περνά από το χέρι μας για την αναβάθμιση των σχολικών μας υποδομών σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. Η λειτουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολείων αποτελεί προτεραιότητά μας».

Recommended For You

About the Author: efoni