Σάκης Αρναούτογλου: Χειμωνιάτικη εισβολή με χιόνια την Δευτέρα

Χειμωνιάτικη εισβολή αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας στη χωρά, αρχικά στα δυτικά και βόρεια, με βροχές και χιονοπτώσεις, ενώ προς τις βραδινές ώρες οι βροχές στα δυτικά θα πυκνώσουν και σε θάλασσα αλλά και στεριά θα επικρατήσουν ισχυροί νοτιάδες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Παράλληλα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στις ορεινές περιοχές της βόρειας-βορειοδυτικής χώρας, οι οποίες από την Τρίτη θα επεκταθούν και σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, για αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου προβλέπει ότι θα έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας και ακόμα πιο τοπικά φαινόμενα, κυρίως μπόρες μικρής διάρκειας και πιο εξασθενημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ πιο εξασθενημένοι στο Ιόνιο στα 3 με 4. Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς το πρωί, αλλά μέσα στην ημέρα θα φτάσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.

Στην Αττική αναμένεται από το πρωί αρκετή ηλιοφάνεια, με κάποια πρόσκαιρη συννεφιά νωρίς το απόγευμα, που το βράδυ όμως θα καθαρίσει και θα έχουμε ξαστεριά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται συννεφιά τις πρωινές ώρες, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βγάλει ήλιο στις περισσότερες περιοχές. Στα ορεινά κομμάτια υπάρχει πιθανότητα τα σύννεφα να δώσουν κάποιες πρόσκαιρες μπόρες. Το βράδυ θα υπάρχουν λίγα σύννεφα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες διευθύνσεις στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 11 με 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού για την Παρασκευή, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι αναμένεται αρκετή λιακάδα, με κάποιες αραιές συννεφιές από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ κάποιες τοπικές μπόρες μέχρι και το μεσημέρι θα σημειωθούν στην Κρήτη.

Σχετικά με την 25η Μαρτίου και την πραγματοποίηση των παρελάσεων σε όλη τη χώρα, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται ιδανικές, καθώς προβλέπεται ηλιοφάνεια με κάποιες πρόσκαιρες αραιές συννεφιές.

Recommended For You

About the Author: efoni