Ρούλα Πισπιρίγκου: Δηλώνει διατεθειμένη να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους

Διατεθειμένη να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, ώστε να αποδείξει, όπως υποστηρίζει, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, φαίνεται πως είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου «έβαλε στο τραπέζι» το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, για να φανεί ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και της Μαλένας και της Ίριδας.

Πρόκειται για μία πρακτική που συναντάται στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ελλάδα. Αν το αίτημά της γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό, αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Στην Ελλάδα, η μοναδική φορά που έχει γίνει αποδεκτό τέτοιο αίτημα ήταν στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί στην εν λόγω διαδικασία και τελικά -δεδομένων κι άλλων αποδεικτικών στοιχείων- είχε αθωωθεί.

Σε περίπτωση που προκριθεί αυτή τη λύση από την υπεράσπιση της 33χρονης και υποβληθεί τελικώς ανάλογο αίτημα και γίνει αποδεκτό το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για τις δικαστικές αρχές, ωστόσο συνεκτιμάται μαζί με άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

 

Μένει πλέον να δούμε αν τελικά οι δυο συνήγοροι υπεράσπισης συμφωνήσουν μεταξύ τους και υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στις αρχές, είτε τώρα, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο της ποινικής διαδικασίας.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni