Ρένα Δούρου: Εναλλακτικός Προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Αττικής

Εναλλακτικό προϋπολογισμό κατέθεσε η Δύναμη Ζωής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου με αντικείμενο το νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα η Δύναμη Ζωής κατέθεσε ολοκληρωμένη Πρόταση για το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και τον Προϋπολογισμό του 2021 της Περιφέρειας Αττικής, με την ένταξη επειγουσών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών στον Προϋπολογισμό έτους 2021 της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα η Δύναμη Ζωής πρότεινε 5 επείγουσες παρεμβάσεις, κόστους 21 εκ. ευρώ, άμεσα υλοποιήσιμες από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας,
για :

1. Το πρόγραμμα “Ρεύμα για όλους” : θεωρούμε αναγκαία την επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος περίπου 40.000 νοικοκυριών, με στόχο την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, συνεχίζοντας την παλιότερη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, επί διοικήσεως Ρ. Δούρου, με την ΔΕΗ, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.
2. Το Περιφερειακό Κέντρο Δειγματοληψιών (τεστ) : Το Περιφερειακό Κέντρο Δειγματοληψιών μπορεί να διαρθρωθεί ανά Περιφερειακή Ενότητα και να διενεργεί σε πρώτη φάση 5.000 τεστ ημερησίως. Συμβάλλουμε έτσι στην αποκατάσταση της υγειονομικής ασφάλειας, η οποία με την σειρά της θα επιδράσει θετικά στην οικονομία και τον τουρισμό

3. Τα κουπόνια Λαϊκών Αγορών : Με δεδομένο ότι το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του 2020 είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα νέο κατεπείγον πρόγραμμα για 5.000 ευάλωτα νοικοκυριά, σε πρώτη φάση. Παράλληλα μπορεί να αναβαθμιστεί η λειτουργία του προγράμματος με ηλεκτρονικές διαδικασίες.
4. Το πρόγραμμα “Ίσες Ευκαιρίες" : Αφορά επιδότηση ενοικίου για τα παιδιά 3.000 ευάλωτων νοικοκυριών που φοιτούν στην επαρχία, προκειμένου, μετά την πανδημία, οι φοιτητές αυτοί να μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο των σπουδών τους και στην δια ζώσης εκπαίδευση. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.
5. Τη στήριξη του Πολιτισμού : επιβεβλημένη η ριζική αύξηση των κονδυλίων που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής για τον Πολιτισμό, προκειμένου να στηριχθούν οι άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού, ενός κλάδου που δέχθηκε ισχυρά πλήγματα λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, πρέπει να υπάρξει ένα διευρυμένο πρόγραμμα στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να επιδιώξει αντίστοιχη χρηματοδότηση από την Κεντρική Κυβέρνηση, η οποία θα επιτρέψει την σημαντική χρονική και ποσοτική επέκταση των προγραμμάτων αυτών.

Τέλος, τη σαφή διαχωριστική γραμμή που διαφοροποιεί την άσκηση διοίκησης μεταξύ των συντηρητικών, νεοφιλελεύθερων, δεξιών δυνάμεων και των δυνάμεων της Αριστεράς, της προόδου, κατέδειξαν στις παρεμβάσεις τους οι αγορητές της Δύναμης Ζωής, από την ανάγκη δημιουργίας ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης ως την συνέχιση των έργων υποδομής, που ξεκίνησαν από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής.

Recommended For You

About the Author: efoni