Π. Αρκουμανέας: Ανήλικοι το 20% με 25% των νέων κρουσμάτων κορoνοϊού

Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο δεν έχει τελειώσει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών εντοπίζεται περίπου 20 με 25% των κρουσμάτων.

Όπως είπε, η διενέργεια μεγάλου αριθμού τεστ βοηθά στον έλεγχο της πανδημίας.

Πάντως, ο κ. Αρκουμανέας υπενθύμισε ότι πέρσι τον Οκτώβριο, με την αλλαγή του καιρού, κατεγράφη άνοδος στα ημερήσια κρούσματα και στάθηκε στην ανάγκη να μην υπάρχει χαλαρότητα.

Την ανησυχία του για τα παιδιά που θα εκτεθούν στην πανδημία εξέφρασε νωρίτερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ενώ τόνισε πως όσο νεότερος είναι ο οργανισμός, τόσο σημαντικότερη είναι η αμυντική θωράκιση που επιτυγχάνει με το εμβόλιο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι έχουμε στην Ελλάδα 730.000 με 750.000 παιδιά από 12 έως 18 χρονών. Όπως τόνισε, οι επιστήμονες υποθέτουν πως το 25% θα έρθει σε επαφή με τον ιό, άρα περίπου 180.000 – 200.000 παιδιά θα εκτεθούν στον κορωνοϊό.

«Εφόσον το ένα τέταρτο, που είναι συντηρητική πρόβλεψη, μολυνθεί, θα έχουμε περίπου 30.000 – 50.000 παιδιά που θα μολυνθούν» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τις στατιστικές, περίπου 1% εξ αυτών καταλήγει στο νοσοκομείο με νόσο. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, εφόσον επαληθευτούν οι στατιστικές, 300 με 500 παιδιά θα χρειαστεί να νοσηλευθούν. «Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, θα πρέπει να ξέρουν οι γονείς αυτούς τους αριθμούς» τόνισε ο καθηγητής.

Recommended For You

About the Author: efoni