Πώς «έδεσε» η ΕΛΑΣ τους οργανωτές της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

Τους ενορχηστρωτές της αιματηρής επίθεσης στου Ρέντη με θύμα τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, εκτιμούν με βεβαιότητα πως έχουν στα χέρια τους τα στελέχη της Αστυνομίας.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές όλους αυτούς τους μήνες και θεωρούνται ακλόνητα από τους αστυνομικούς, οδήγησαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, συνολικά 60, με πέντε εξ αυτών να είναι και ηγετικά μέλη της θύρας 7, των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

Όπως αποκαλύπτεται, μετά τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη «στόχευσαν» τα συγκεκριμένα άτομα και τους έχουν βιντεοσκοπήσει να συναντιούνται και να συνομιλούν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους Alpha οι δράστες ακούγονταν ακόμα και να καυχιούνται για τη δολοφονία, ενώ δεν δίστασαν να παραδεχθούν το έγκλημα λέγοντας ότι «εμείς καταφέραμε και σκοτώσαμε έναν αστυνομικό.

Πέρα από το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ από τα επεισόδια στου Ρέντη, υπάρχουν και ντοκουμέντα από συμπλοκές στην επαρχία όπου εκεί, από τους 60 συλληφθέντες, οι 20 που συμμετέχουν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της θύρας 7. Χαρακτηριστικά είναι ότι φορούν τα ίδια ρούχα με εκείνα που εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες στα σπίτια τους.

Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες του «σκληρού» πυρήνα την ώρα της σύλληψής, είχε πάνω στο παντελόνι του 5.000 ευρώ, προκαλώντας πολλά ερωτήματα από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα.

 

Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, εκβιασμούς καταστημάτων αλλά και σε ξυλοδαρμούς με θύματα διαιτητές.

 

Ο «Όμλε», ο «Κοντός», ο «Ρουμάνος», και ο «Κοκό»

Σημειώνεται ότι οι αρχηγοί της επίθεσης είχαν μεταξύ τους και προσωνύμια. Στο κόσμο των χούλιγκαν ήταν γνωστοί με τα ονόματα «Όμλε», «Κοντός», «Ρουμάνος», «Κοκο».

Σύμφωνα με το OPEN, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και το άτομο που έδωσε το σύνθημα για το πότε πρέπει να βγουν από το γήπεδο και να πραγματοποιήσουν την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ. Το συνθηματικό το οποίο είχε προσυμφωνηθεί ήταν «πάμε να τους καθαρίσουμε».

Αύριο το πρωί, Τρίτη 23 Απριλίου αναμένεται οι συλληφθέντες να οδηγηθούν στην Ευελπίδων ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

 

Η επίσημη ανακοίνωση η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Νωρίτερα σήμερα με επίσημη ανακοίνωση η ΕΛΑΣ αναφέρθηκε στη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στου Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Γιώργιου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας».

Recommended For You

About the Author: efoni