Πρώην Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου: Μισθώνεται σε εταιρεία με τίμημα 6,5 εκατ. ευρώ

Η Aplekton Holdings Co Limited, η οποία κατέθεσε προσφορά για εφ’ άπαξ καταβαλλόμενο αντάλλαγμα 6,5 εκατ. ευρώ κι ετήσιο μίσθωμα 180 χιλ. ευρώ πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση 40 ετών τμήματος του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής, σε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Θα το μετατρέψει σε πάρκο αναψυχής, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα άλογα.

Για το ακίνητο είχε επίσης προκηρυχθεί διαγωνισμός το 2014, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. Το προς αξιοποίηση ακίνητο έχει έκταση 589,5 στρέμματα και περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, στην περιοχή Μερέντα, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 13 χιλιομέτρων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Μέσω της μελέτης ΕΣΧΑΔΑ παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου ως «Θεματικό Πάρκο-Αναψυχή», διατηρώντας σε τμήμα αυτού ως κυρίαρχη τη χρήση της αθλητικής ιππασίας και αναπτύσσοντας στο υπόλοιπο τμήμα αθλητικές και ήπιες εμπορικές και τουριστικές χρήσεις.

 

Σημειώνεται, ότι, σχετικά με το ετήσιο μίσθωμα των 180.000 ευρώ, προβλέπεται ότι θα αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση σύμφωνα με τον εκάστοτε δείκτη τιμών καταναλωτή.

Recommended For You

About the Author: efoni