Πρόεδρος Μπάιντεν: Περιμένω σήμερα κιόλας αποκλιμάκωση στη Γάζα- Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις ο Νετανιάχου

Κατάπαυση του πυρός ζήτησε ο Λευκός Οίκος, με τον ίδιο το Τζο Μπάιντεν να διαμηνύει στο Νετανιάχου να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, που έκανε γνωστές τις διατυπώσεις του Μπάιντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ισράηλ είχαν την τέταρτη τηλεφωνική συνομιλία από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα.

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβίβασε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου την προσδοκία του για σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα, στο δρόμο για την εκεχειρία», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα ο Νετανιάχου

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγη ώρα μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni