Πρίγκιπας Χάρι: «Γιαγιά, ο έσχατος αποχαιρετισμός μας λυπεί, θα είμαι ευγνώμων για τις πρώτες συναντήσεις μας»

Ως τώρα, ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν αποχαιρετήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ με ένα πολύ λιτό μήνυμα, μια εικόνα με μαύρο φόντο στο οποίο διαβάζαμε: «Στη μνήμη της Αυτής Μεγαλειότητος, Βασίλισσας Ελισάβετ της Β’, 1926-2022».

Τώρα, πάντως, ο Δούκας του Σάσεξ εξέδωσε ένα πιο εκτενές αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τη γιαγιά του και μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας και πολλοί θεώρησαν πως ο λόγος που καθυστέρησε τον επίσημο αποχαιρετισμό του ήταν η επέτειος της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

To μήνυμα δημοσίευσε στο site του, Archewell και σε αυτό διαβάζουμε:

«Γιορτάζοντας τη ζωή της Αυτής Μεγαλειότητος, της Βασίλισσας και πενθώντας την απώλειά της, όλοι θυμόμαστε ότι ήταν μια πυξίδα καθοδήγησης σε τόσους πολλούς και την αφοσίωσή της στην υπηρεσία και το καθήκον. Είχε την εκτίμηση και το σεβασμό ολόκληρου του πλανήτη. Η ακλόνητη χάρη και αξιοπρέπειά της παρέμειναν αληθινές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της και τώρα, συνεχίζουν στην αιώνια υστεροφημία της. Ας αντηχήσουν οι λέξεις που είπε μετά τον χαμό του συζύγου της, του Πρίγκιπα Φιλίππου, λέξεις που μπορούν να μας παρηγορήσουν όλους τώρα: “Η ζωή, φυσικά, συνίσταται από έσχατους αποχαιρετισμούς και πρώτες συναντήσεις”».

Πάνω στο τελευταίο, ο Χάρι προσέθεσε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Γιαγιά, αν και ο έσχατος αποχαιρετισμός μας λυπεί βαθιά, θα είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες συναντήσεις μας».
O εγγονός της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν παρέλειψε να αναπολήσει στιγμές μαζί της: «Λατρεύω τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί σου και άλλες σημαντικές στιγμές ανάμεσα. Λείπεις ήδη φοβερά, όχι μόνο από εμάς, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο».

Όσον αφορά τις νέες συναντήσεις, ο Χάρι είπε πως «τώρα τιμούμε τον πατέρα μου στον νέο του ρόλο ως Βασιλιά Κάρολο Γ’. Ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στην υπηρεσία. Ευχαριστώ για τις ηχηρές συμβουλές σου».

Με πληροφορίες από τον Guardian.

Recommended For You

About the Author: efoni