Πρίγκιπας Φίλιππος: Γιατί θα παραμείνει σφραγισμένη για 90 χρόνια η διαθήκη του

Για την διαφύλαξη της ιδιωτικότητας και της αξιοπιστίας της βρετανικής Μοναρχίας, η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου θα παραμείνει σφραγισμένη τουλάχιστον 90 χρόνια.

Η διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου θα παραμείνει μυστική για τα επόμενα 90 χρόνια, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στη Μεγάλη Βρετανία μετά τον θάνατο ενός ανώτερου μέλους της Βασιλικής Οικογένειας – σύμφωνα με νομοθετική πρόβλεψη του 1910 – τα δικαστήρια καλούνται να σφραγίσουν τις διαθήκες τους.

Ερμηνεύοντας αυτήν την πρόβλεψη, ο δικαστής Σερ Άντριου ΜακΦάρλειν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, έκρινε ότι η διαθήκη του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου θα πρέπει να σφραγισθεί και ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί κανένα αντίγραφο για το αρχείο ή να διατηρηθεί ως δικαστικό έγγραφο.

Η ακρόαση της αίτησης για σφράγιση της διαθήκης πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο από τον ανώτατο δικαστή στα οικογενειακά δικαστήρια, σερ Άντριου ΜακΦάρλαν. Ο δικαστής ανέφερε ότι είναι ο θεματοφύλακας ενός χρηματοκιβωτίου που περιέχει περισσότερους από 30 φακέλους, οι οποίοι περιέχουν σφραγισμένες διαθήκες νεκρών μελών της βασιλικής οικογένειας.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

 

Recommended For You

About the Author: efoni