«Πράσινο φως» της Επιτροπής για τέταρτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολισμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα, έδωσε την έγκριση της για χορήγηση της τέταρτης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους.

Η τέταρτη δόση στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορεί να γίνει 3-6 μήνες μετά την τρίτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα έχει άμεση ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε προαναγγείλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκέους είχε επισημάνει πως «είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής», χωρίς να δώσει ωστόσο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Όμως, διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni