ΠΟΥ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία θα συζητηθεί η ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με πηγές που σχετίζονται με την εν λόγω υπηρεσία του ΟΗΕ.

 

Η επιτροπή που θα συνεδριάσει είναι η Στρατηγική και Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ για τους Μολσυματικούς Κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιδημία ή πανδημία, η οποία παρέχει συμβουλές στον Οργανισμό σχετικά με τους κινδύνους μόλυνσης που μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την παγκόσμια υγεία.

Πάνω από 100 περιστατικά μολύνσεων έχουν κααγραφεί σε χώρες εκτός της Αφρικής, όπου η ασθένεια είναι ενδημική.

Ανησυχία για το καλοκαίρι

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης δήλωσε ότι ανησυχεί πως η εξάπλωση της ασθένειας θα μπορούσε να επιταχυνθεί στην περιοχή, καθώς οι άνθρωποι να συγκεντρώνονται σε πάρτι και φεστιβάλ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν στην ευρωπαϊκή περιοχή, με μαζικές συναθροίσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί, καθώς τα κρούσματα που εντοπίζονται αυτή την περίοδο σχετίζονται με άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές, και τα συμπτώματα δεν είναι αναγνωρίσιμα σε πολλούς», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε.

Πηγή: Reuters

Recommended For You

About the Author: efoni