Πλεύρης: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση της μάσκας

Η χρήση μάσκας είναι ένα από τα τελευταία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που παραμένουν σε ισχύ με τον σχεδιασμό να προβλέπει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της από την 1η Ιουνίου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Real FM ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Παρασκευής, ο σχεδιασμός για άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας προχωρά για την 1η Ιουνίου εξηγώντας ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική για εσωτερικούς χώρους στους οποίους υπάρχει συνωστισμός.

Ο κ. Πλεύρης, μάλιστα, αναφέρθηκε ονομαστικά στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα.

«Είμαστε προσεκτικοί σε αυτό» τόνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι η άρση της χρήσης μάσκας σχετίζεται και με το γεγονός ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι και ούτως ή άλλως η διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες διεξάγονται κατά βάση σε ανοιχτούς χώρους παραπέμποντας για τις οριστικές αποφάσεις στα τέλη Μαΐου

Όσον αφορά την τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προκρίνεται η μείωση του ηλικιακού ορίου – σήμερα τέταρτη δόση προαιρετικά κάνουν μόνο οι άνω των 60 ετών στην Ελλάδα – «εκτός αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, που δεν φαίνεται να συμβαίνει, από το ECDC».

 

Για το φθινόπωρο, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει η τέταρτη δόση προαιρετικά για όλους».

Recommended For You

About the Author: efoni