Πιτσιλής: Εντοπίσαμε influencer που φοροδιέφευγε

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής αποκάλυψε πως έχει εντοπισθεί ήδη influencer που φοροδιέφευγε συστηματικά και τόνισε πως και μέσω social media γίνεται παρακολούθηση της εν λόγω πρακτικής.

«Χρησιμοποιούμε τα social media εδώ και καιρό, ούτως ή άλλως χρησιμοποιούμε εδώ και καιρό αυτές τις πληροφορίες. Είχαμε περίπτωση influencer που υπέβαλε κιόλας δήλωση συμμόρφωσης, δηλαδή έκανε δήλωση με την οποία συμφώνησε με το αποτέλεσμα. Και άλλες περιπτώσεις που αυτή τη στιγμή ελεγκτικά είναι σε εξέλιξη και θα πούμε περισσότερα όταν είναι κατάλληλος ο χρόνος» δήλωσε ο κ. Πιτσιλής στα Παραπολιτικά 90,1.

«Δεν είναι λίγοι οι influencer. Φαίνεται ότι η αγορά έχει διαμορφώσει και τιμοκαταλόγους ανάλογα με το πόσους followers έχει ο καθένας. Αυτό για εμάς είναι μια πληροφορία η οποία μας βοηθάει να κάνουμε αυτό που λέμε έμμεση τεχνική ελέγχου» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν θα ερευνηθούν όλοι οι επώνυμοι influencer που πουλάνε αντικείμενα μέσω των social media, ο διοικητής της ΑΑΔΕ απάντησε: «Οπως ελέγχουμε και άλλες κατηγορίες θα ελέγξουμε και αυτή. Υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη. Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ. Αυτό είναι μια αγορά η οποία όσο πάει γίνεται όλο και πιο εμφανής και ρυθμισμένη και αποκτούμε και εμείς πάρα πολλή πληροφορία πια. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό στους ελέγχους μας να πηγαίνουμε διαβασμένοι. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο του “βγαίνω παγανιά και ό,τι βρω”. Πρέπει όταν χτυπάμε μια πόρτα να ξέρουμε από πριν ποια πόρτα είναι αυτή που χτυπάμε και τι πάμε να βρούμε».

Recommended For You

About the Author: efoni