Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση εργασιών αποκατάστασης Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Κερατέας

Τον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Κερατέας επισκέφτηκαν  το πρωί της Παρασκευής  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός προκειμένου να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού, ενός έργου προϋπολογισμού 495.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από εκπρόσωπο του αναδόχου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η επισκευή των όψεων του ναού καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, χωματουργικές εργασίες, καθαιρέσεις, στερεώσεις, τοιχοποιίες, επικαλύψεις, επιστρώσεις, συντήρηση και επισκευή των κουφωμάτων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ναοδομίας του όψιμου ελληνοβυζαντισμού στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής. Η ανέγερσή του τοποθετείται κατά το διάστημα 1905 – 1908.

 

Ο ναός αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα τόσο στατικής φύσεως όσο και στη συντήρησή του, ωστόσο οι εργασίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 4 μηνών ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει με ασφάλεια.

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισαν ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το σημαντικό και θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα έμπρακτα στην ανάδειξη ενός θρησκευτικού και ιστορικού μνημείου της Ανατολικής Αττικής.

Recommended For You

About the Author: efoni