Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας.

Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσης από την ΕΜΥ για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων τα οποία θα ενταθούν από σήμερα το απόγευμα, ο κ. Πατούλης έδωσε  οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τα μέτρα πρόληψης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής και των πολιτών.

Τις ενέργειες συντονίζει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ενώ πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτοψίες και  καθαρισμοί σε ρέματα της Αττικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε αυτά που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Επιπλέον με σχετικό έγγραφο έχουν ενημερωθεί από χθες όλοι οι δήμοι από τους οποίους ζητείται μεταξύ άλλων να απομακρύνουν φερτά υλικά από φρεάτια και αγωγούς. Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Β. Κόκκαλης σε συνεργασία με όλους τους χωρικούς  Αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε σαφείς εντολές να τεθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής σε πλήρη ετοιμότητα και να ενταθούν οι έλεγχοι σε ρέματα υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα επισήμανε:

«Αυτή την ώρα προτεραιότητά μας είναι η καλύτερη προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Μετά την ενημέρωση που είχαμε από την ΕΜΥ και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εντείνουμε τα προληπτικά μέτρα και βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση προκειμένου να παρέμβουμε όπου χρειαστεί. Αντίστοιχα καλούμε όλους τους δήμους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να προβούν σε όσα προληπτικά μέτρα απαιτούνται για τη θωράκιση των περιοχών τους».

Συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες

Η περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες για την καλύτερη προστασία τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τα εξής:

–Να περιορίσουν στο ελάχιστο τις άσκοπες μετακινήσεις

-Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα

-Να μην διέρχονται κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

-Να αποφεύγουν διαμονή σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές

Recommended For You

About the Author: efoni