Περιφέρεια Αττικής: Πρόγραμμα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Κουνουπιών υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 6η εναέρια εφαρμογή εγκεκριμένου βιοκτόνου κουνουπιών (προνυμφοκτονία) για το 2021 στην Οικολογικά Προστατευόμενη περιοχή, Υδροβιότοπο Εθνικού Πάρκου Σχινιά σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού και της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Η εφαρμογή από αέρος θα πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες με χρήση βιολογικού σκευάσματος με δραστική ουσία το Bacillus thuringiensis (Bti), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Οικολογικά Προστατευόμενες περιοχές και εντάσσεται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που εφαρμόζει η Περιφέρεια σε όλη την Αττική, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τα κουνούπια και σε αυτό το πλαίσιο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, υλοποιεί το τριετές Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Αντιμετώπισης του Προβλήματος των Κουνουπιών 2021-2023 με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Σε συνεργασία με τους Δήμους, στοχεύει στη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών στην Αττική και τη σωστή ενημέρωση των πολιτών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

Recommended For You

About the Author: efoni