Περιφέρεια Αττικής: «Ο κ. Σγουρός για μια ακόμη φορά υπέπεσε σε μια μεγαλειώδη πολιτική γκάφα»

Η γκάφα είναι ότι βιάστηκε καταρχήν να εκδώσει ανακοίνωση, κατηγορώντας τη Διοίκηση Πατούλη ότι δήθεν αρνείται να συγκαλέσει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, φοβούμενη το δημοκρατικό διάλογο, ενώ στο γραφείο του είχε ήδη φτάσει η πρόσκληση για τη σύγκλιση. Προφανώς δεν έχει ακούσει τη σοφή λαϊκή παροιμία που λέει πως “όποιος βιάζεται σκοντάφτει”. Κι ο κ. Σγουρός για μια ακόμη φορά σκόνταψε.

Πάνω μάλιστα στη βιασύνη του να ασκήσει για μια ακόμη φορά αδιέξοδη αντιπολίτευση, υπέπεσε και σε ένα σοβαρό θεσμικό ατόπημα, αφού ζητά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να παρανομήσει και να μην εφαρμόσει όσα ορίζει σχετική Κ.Υ.Α., η οποία ρητώς απαγορεύει τη δια ζώσης διενέργεια εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, σε περίπτωση που οι εκλογείς υπερβαίνουν τους εκατόν πενήντα.

Ζητά δηλαδή να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να μαζευτούν από 2.000 υπάλληλοι της Περιφέρειας στις υγειονομικές συνθήκες που ισχύουν σήμερα, για να εκλέξουν δια ζώσης τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Πραγματικά αναρωτιόμαστε, πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο κ. Σγουρός για ένα δύο λεπτά δημοσιότητας; Πόσος ακόμη λαϊκισμός χωρά στη συμπεριφορά του; Πως τολμά να ζητά να μην εφαρμόσουμε το νόμο; Αυτή τη δημοκρατία υπηρετεί, της πολιτικής ανυπακοής; Δεν τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των εργαζομένων; Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν εγγυάται την ελεύθερη και ανόθευτη έκφραση της άποψης των εργαζομένων; Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που διεξάγονται στις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ Αττικής, στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης;

Ας αφήσει ο κ. Σγουρός τους εργαζόμενους να αποφασίσουν μόνοι τους ποιοι θα τους εκπροσωπούν στα υπηρεσιακά συμβούλια και μην τους υποτιμά άλλο. Είναι ώριμοι να πάρουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους και δεν χρειάζονται ούτε καθοδήγηση, ούτε κομματικό “πατερούλη”. Μόνο σεβασμό.

Recommended For You

About the Author: efoni