Περιφέρεια Αττικής: Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας για τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19

Τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής σε επίπεδο προσυμπτωματικού έλεγχου και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, συζήτησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το βράδυ της Δευτέρας (27/12/2021) στα γραφεία της περιφέρειας.

Ο Υπουργός, αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συγκροτείται από την περιφέρεια και τον ΙΣΑ, παρατήρησε ότι μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας και συμφωνήθηκε εκ νέου συνάντηση προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι η σύνθεση του δικτύου θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Επανέλαβε ότι η αυτοδιοίκηση και η ιατρική κοινότητα μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου των ΚΕΠ Υγείας που εφαρμόζεται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Ειδικότερα για το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι θα το απαρτίζουν παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19. Ουσιαστικά θα είναι ένα δίκτυο ιατρών της γειτονιάς, που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

«Η Αυτοδιοίκηση και η Ιατρική Κοινότητα μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης. Συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Υγείας για την ενδυνάμωση των υγειονομικών δομών και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Recommended For You

About the Author: efoni