Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμός του Λυκορέματος στο Πανόραμα Βούλας

Επίσκεψη στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία απομάκρυνσης χιλιάδων τόνων φερτών υλικών τα οποία μετατοπίστηκαν στην κοίτη του Λυκορέματος στο Πανόραμα Βούλας μετά από την πρωτοφανή, σε όγκο νερού καταιγίδα, που έπληξε την περιοχή στις 23 Αυγούστου.

Οι εργασίες γίνονται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία από την πρώτη στιγμή, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, διέθεσε μηχανήματα έργου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον όγκο των ομβρίων υδάτων.

Ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλο και παρουσία των Αντιδημάρχων Β. Παπαμιχαήλ, Δ. Γεωργιάκη και Δ. Βαμβασάκη, επίβλεψε τις εργασίες αποκατάστασης του ρέματος Λυκόρεμα από τα φερτά υλικά που κατέληξαν εκεί από την νεροποντή.

Ο κος Πατούλης, αναφερόμενος στις εργασίες για την ομαλοποίηση της κοίτης του ρέματος, επισήμανε ότι «οι πληγές επουλώνονται πιο γρήγορα όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού», επισημαίνοντας τα εξής: «Είναι προφανές, ότι στην πρόσφατη κακοκαιρία δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα απλό πρωτοβρόχι, αλλά για μια ακραία καιρική κατάσταση. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, αρκεί να αναφέρω ότι μόνο στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,  έπεσαν περίπου  1,5 εκατ. τόνοι νερού».

Επίσης, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στη σημασία που αποκτά η υλοποίηση του Master Plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Αττικής, αναφέροντας παράλληλα, πως η Περιφέρεια βρίσκεται κοντά στον Δήμο ΒΒΒ με την χρηματοδότηση σειρά παρεμβάσεων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνδρομή της Περιφέρειας στις εργασίες αποκατάστασης του Λυκορέματος αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος μας δοκιμάστηκε από μια μεγάλη θεομηνία. Τα υδραυλικά έργα έδειξαν ότι η πόλη έχει αντοχές.  Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμο, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα και να γίνει η πόλη μας, όσο πιο σύντομα και πάλι λειτουργική. Ευχαριστώ πολύ την Περιφέρεια για την υλικοτεχνική της συνδρομή και την βοήθειά της, στο έργο ανάταξης των φερτών υλικών στο Λυκόρεμα».

 

Recommended For You

About the Author: efoni