Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε για να αλλάξουμε την Αττική και τη ζωή των πολιτών προς το καλύτερο»

Σημαντικά έργα πνοής στην Αθήνα, η στενή συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων σε θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μεταξύ άλλων στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η διαχείριση των αποβλήτων καθώς και οι διαδικασίες που χρειάζεται να τρέξουν μέσα στο επόμενο διάστημα για το Βοτανικό και τα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού καθώς και στη διπλή ανάπλαση.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει, τόσο με ίδιους πόρους όσο και μέσω του ΠΕΠ Αττικής προκειμένου να υλοποιηθούν έργα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας και συνολικά της Αττικής. Προς την κατεύθυνση αυτή ζήτησε να κινηθούν και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα αναγκαία βήματα που απαιτούνται.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Με τον Δήμαρχο Αθηναίων συνεργαζόμαστε στενά για την υλοποίηση παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο στην Αθήνα μας. Συνεργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να αλλάξουμε την Αττική και τη ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχό μας και στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για μια πράσινη Αττική, μια Περιφέρεια πρότυπο με σύγχρονο λειτουργικό πρόσωπο».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης από την πλευρά του αναφέρθηκε στη στενή και εποικοδομητική συνεργασία που έχει προσωπικά με τον κ. Πατούλη, αλλά και με τα στελέχη της Περιφέρειας και πρόσθεσε ότι ο Πρώτος και ο Δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης αναπτύσσουν σταθερές συνεργασίες οι οποίες έχουν ως βασικό στόχο τους την επίλυση των προβλήματα των πολιτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο Διευθύνων σύμβουλος στην «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» Χ. Ακριτίδης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο Διευθυντής Τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλος.

 

Recommended For You

About the Author: efoni