Πατούλης για Κιβωτό του Κόσμου: «Αιφνιδιάζομαι από πολλά που ακούω»

Ο περιφερειάρχης Αττικής. Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και για τον ρόλο της Περιφέρειας ως προς τον έλεγχο των δομών.

«Καταρχάς να πω ότι ό,τι γίνεται σε επίπεδο κακοποίησης παιδιών αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα έγκλημα και αυτό θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπίζεται. Οι κοινωνικές δομές παίρνουν αδειοδότηση από τους δήμους, οι περιφέρειες αυτό που κάνουν χρόνια είναι δύο φορές τουλάχιστον ετησίως να ελέγχους αν τηρούνται οι όροι είτε επίπεδο κτιριακό της δομής είτε σε επίπεδο αριθμού φιλοξενουμένων κι επιστημόνων που βρίσκονται εκεί υπάρχουν και άλλες κρατικές δομές που βλέπουν διαχειριστικά και συμπεριφορές που είναι εκεί τις ελέγχει ο εισαγγελέας ανηλίκων. Εμείς κάνουμε κτιριακό έλεγχο όσον αφορά στον αριθμό που ποιοτικά βγαίνει ότι η δομή αυτή μπορεί να λειτουργεί», είπε αρχικά ο περιφερειάρχης.

«Σύμφωνα με τους ελέγχους που έκανε η υπηρεσία μας στην Κιβωτό του Κόσμου δεν υπήρχε κάτι, γιατί εάν δεν ήταν εντάξει θα έπαυε η λειτουργία της μέχρι να ελέγξουν αυτό ο κομμάτι και να το διορθώσουν. Αιφνιδιάζομαι από πολλά που ακούω και διαβάζω. Προφανώς κανείς δεν είχε αντιληφθεί αυτά που διαβάζει, διότι δεν θα υπήρχαν τόσοι αρωγοί γι’ αυτή τη δομή. Σε δεκάδες καταστάσεις που ο καθένας έλεγε «κάντε δωρεές στην Κιβωτό», όλο αυτό είχε κερδηθεί από μία εικόνα. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι άνθρωποι άφηναν ή είχαν αφήσει την περιουσία τους στην «Κιβωτό». Άρα είχε κερδηθεί ότι εάν κάνεις κάτι εκεί, θα το κάνεις για τα παιδιά, ποιος δεν θέλει να βλέπει παιδιά ευτυχισμένα;», συμπλήρωσε.

Για το εάν η «Κιβωτός του Κόσμου» είχε ζητήσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, ο κ. Πατούλης ανέφερε πως, «όταν ήμουν δήμαρχος στο Μαρούσι νομίζω κάτι είχαμε δώσει, αλλά όσο είμαι στην Περιφέρεια, είχαν ζητήσει να δοθεί χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για κάποιο κτίριο που θέλανε να το κάνουν πολιτιστικό και ήθελε την αντίστοιχη ανάπλαση. Οι υπηρεσίες μας είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, δεν έστεκε νομικά και το ζήτημα σταμάτησε εκεί».

«Υπάρχουν κρατικοί φορείς που κάνουν ή ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τον διαχειριστικό έλεγχο. Αυτό δεν είναι της Αυτοδιοίκησης όμως. Σε επίσκεψή μου παλιά ως δήμαρχος είχα διαπιστώσει ότι υπάρχουν δομές με φροντιστήρια, με παιδιά που εκπαιδεύονται όμως δεν μπορείς να ξέρεις αυτό που μπορεί να ξέρει μία άλλη διαχειριστική αρχή που το έχει αναλάβει. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν τα έκανε μόνο ένας, ήταν πολλοί που έκαναν πολλά, γιατί αυτή η εικόνα υπήρχε», είπε συμπληρωματικά ο κ. Πατούλης.

 

Recommended For You

About the Author: efoni