Παρουσία Αυγερινού στην Ημερίδα για το έργο του Νέου Παραλιακού Οδικού Άξονα Μαραθώνα-Ωρωπού

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός παραβρέθηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, για τη δημιουργία του Νέου Παραλιακού Οδικού Άξονα Μαραθώνα – Ωρωπού, ένα μεγάλο οραματικό έργο, που θα αλλάξει την Βορειανατολική Αττική, με χρηματοδότηση της μελέτης από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Δήμο Μαραθώνα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το έργο, εκτός από τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Μαραθώνα Στ. Τσίρκα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β΄ βαθμού και πλήθος κόσμου. Με την κατασκευή του έργου, πρόκειται να ενωθεί το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης, με αυτό των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού.

Το έργο αφορά στην εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών, καθώς και των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών, για τον σχεδιασμό οδικού άξονα σύνδεσης της περιοχής Σούλι του Δήμου Μαραθώνα, θέση Αγία Μαρίνα, έως τον οικισμό Άγιοι Απόστολοι, θέση Αγκώνα, του Δήμου Ωρωπού. Ταυτόχρονα, με τον νέο οδικό άξονα θα ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ραμνούντας, που βρίσκεται στο Δήμο Μαραθώνα, με αυτόν του Αμφιαράειου που βρίσκεται στο Δήμο Ωρωπού, δημιουργώντας έτσι μία μοναδική ιστορική-πολιτιστική διαδρομή, που θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Ο κ. Αυγερινός, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι: «Συνεχίζουμε με έργα που φέρνουν την ανάπτυξη. Δημιουργούμε σημαντικές υποδομές που θα αλλάξουν την εικόνα της Αττικής, κάνοντας πράξη το όραμα του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη να καταστήσουμε την «Αττική πρώτη». Με το σημαντικό αυτό έργο, δεν εξασφαλίζουμε μόνο την οδική ασφάλεια. Προβάλλουμε τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής και φυσικά την υπέροχη, μεγάλης έκτασης ακτογραμμή της Βορειο-Ανατολικής Αττικής, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων των τοπικών κοινωνιών».

Recommended For You

About the Author: efoni