Παρέμβαση ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη για την κακοποίηση όνου στη Ζίτσα: Καμία ανοχή σε τέτοιου είδους βάναυσα περιστατικά

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βασανισμού όνου που σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου στον Δήμο Ζίτσας και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συλληφθείς που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία.

Παράλληλα, ο Υπουργός είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του Αντιδημάρχου του.

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε νομοθετήσει τη μετατροπή της κακοποίησης και βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με διάταξη την οποία υπερψήφισαν όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα της Βουλής.

Recommended For You

About the Author: efoni